Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Barokk enteriőr kivitelezése...

Barokk enteriőr kivitelezése nagyon drága?

Figyelt kérdés

Sikerült szerkezetkész házat vennünk. Teljesen új lakópark, a házak 90%-a mediterrán vagy minimal stílusú (lesz). Én mindig is a villákért, barokk vagy rokokó stílusjegyekért voltam oda, gipszstukkókkal, olasz falfestékkel tapéta helyett, stb, szóval ilyen stílusra szeretném a házunkat.

Az ingatlant önerőből sikerült megvenni, a befejezéshez már lesz némi hitel, jelenleg olyan 80%-on áll. Néhány szomszéd szerint viszont a végén 2x annyiba leszünk a belső munkákkal, mintha a mai korban divatos enteriőrt választanánk, ráadásul az emberek nagy részének nem tetszik és úgyis azt hiszik majd monden polisztirol és tapéta. Utóbbi nem is annyira izgat, csak az ár. Nyilván meg tudjuk fizetni, csak akkor nem lesz olyan hamar meg a vágyott beköltözés. Tényleg dupla ár lenne? Ennek mennyire van igazság alapja?

2021. márc. 12. 16:43
 1/4 anonim ***** válasza:
82%
Eredeti barokk bútort nyilván már nem lehet venni, max. aukción, az persze drága.Ha barokk stílusú bútort stb. akarsz, azt el kell készíttetni. Eléggé drága lesz, már csak azért is, mert erre mester se nagyon lehet találni. Az egész házat így bebútorozni nehéz és elég disszonáns képet mutathat. Egy idő után fárasztó lesz még nézni is, nemhogy benne lakni.
2021. márc. 12. 17:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Nálam barokk a belső díszítés a plafontól a gipszstukkókon át a kandallóig.

A bútorok nagy része antik, eredeti kézi faragású barokk, bécsi barokk és velencei barokk.

Egyedül a sokfiókos tabernákulum másolat, de az is van vagy 50-60 éves.

Természetesen az ablakok nagy része is színes ólomüvegablak.

De ez családi ház szökőkúttal, díszkerttel, szobrokkal stb...

Egy új lakóparkban nem tudnám ugyanezt elképzelni, mert teljesen más a légkör.

2021. márc. 12. 17:34
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, ez is családi ház, a legszélső, nagy, saját kerttel. Kandalló nálunk is lesz, nappaliban gipsz oszlopok, plafonon díszítések, kristály csillár, körbe stukkók, és gipsz lépcsőkorlát - ez tetszik a legjobban, bár a kovácsolt is szép.

Járólapot néztem, gyermekkortól a kedvencem a sakkmintás. 20 ezer/nm, kicsit borsos, de szerintem ez lesz.

#2 privátban tudsz küldeni pár fotót, ha nem vagyok indiszkrét? Persze csak inspiráció gyanánt, nyilvan nem 1:1 masolni akarom :)

2021. márc. 12. 18:25
 4/4 anonim ***** válasza:

2-es vagyok.

A "sakkmintás" járólapot alkalmazták sok kastélyban is, mert örök klasszikus.

Nálam márványpadló van sárgaréz fugával.

2021. márc. 13. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!