Forgószék helyett fotel?
Nekem ilyen fotel van az íróasztal előtt:
Rendkívül kényelmes ezt használom home ofice-ban már közel egy éve.
Azért nem ennyire egyszerű a dolog. A fotel sokkal alacsonyabb mint egy forgószék, nincs kereke, hogy oda húzd magad vele az asztalhoz, és lényegesen nehezebb is. Ezért csináltam egy vékony vas keretet szögvasból, amibe a fotel lábai éppen beleillenek, és szereltem alá négy jó minőségű kereket. Így már fordúl, gurúl, oda megy ahova akarom. Meg egy kicsit magasabb is lett, olyan 5-6 centivel.
Mivel rendszerint hátradöntve használom, még így is kicsit alulról nézem a monitort, de a kényelem megér ennyit.
Az íróasztalt is én csináltam hozzá, úgy van kialakítva, hogy pont beférjen a lábam az asztallap alá, kihúzható egértartóval.
Hátránya is van, ha írni kell, akkor előre kell hajolni, és a hátam nem támaszkodik a támlához.
Tehát az a fotel amit linkeltél, önmagában nem alkalmas íróasztalhoz, számítógépezésre, mert túl mély, és nehezen mozgatható. Másrészt nem fogsz tudni könnyen egerészni, mert az asztal lapját nem fogod felérni.
Az egérhez: láttam elég sok olyan konstrukciót, ahol fotelből gépeznek (de íróasztal nélkül), de ez általában jobb híján megoldás. A billentyűzetet ölbe lehet venni, az egérnek meg csináltak egy kis alátétet, ami a fotel karfájához van rögzítve. Kb ilyesmi, csak házilag:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!