Miért nincs nappali a kádár kockákban?
Az eredeti típusokra gondolok, nem a felújítottakra, amikben már esetleg kialakítottak.
Akkoriban nem volt igény a nappalira? Vagy mi lehet az oka, hogy nincs?
A családi házakat ne viszonyítsuk panel vagy egyéb lakásokhoz mert egy önálló háznál sokkalta nagyobbak a lehetőségek és a terek.
Vagyis a kádárkockáknál is volt "nappali" csak éppen kertnek hívták.
Nálunk a "nappali" a nagy diófa alatti árnyékban lévő két pad és asztal volt. Itt étkezett és beszélgetett a család, de gyerekként is ott társasoztunk, vagy csapd le csacsiztunk.
De volt üvegverandás "nappalink" is rossz idő esetére.
Leginkább gondolom a pénztől függött itt is a dolog. Ahogy írják, voltak olcsó, támogatott típustervek, ezt kapták a népek, ebből kellett gazdálkodni. Aztán mivel mindenkinek hasonló volt, így nem volt gondolom különösebben zavaró sem.
Valahol már az is előny volt, ha mindenkinek volt külön szobája, szülőknek, 1-2 gyereknek.
Amúgy azt vettem észre, nem mindig volt erre igény, legalábbis nem a mai formában.
A mi házunk alsó szintje "Kádár kocka" jellegű 2 szoba és emeleten is 2 szoba meg kvázi egy nappali van ott.
De igazából az összes szoba mindig is "alvó" szoba volt. Egyikben apám másikban anyám, emeleten a gyerekek. Lehúzható kanapéval, és alkalomadtán az volt a nappali is tulajdonképpen.
Később még bénább volt, hogy oda lett rakva egy ágy, aztán bárki jött akkor azt látta, hogy ott alszik valaki :D Nekem mindig nagy vágyam volt egy igazi nappali.
Ha az én házam lenne, simán megcsinálnám úgy, hogy az emeletre 3 szoba a jelenlegi 2 helyett + fürdőszoba. A földszinten pedig 1 szoba akár szülői, akár dolgozó akár vendégszobaként. És a másik szoba egybe bontva az előszobával egy nagy nappali-étkező lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!