Mennyibe kerül a szobám falaira a tapéta? és nehéz
felrakni? Nem egyszerű dolog?
Figyelt kérdés
2éve lakunk az új lakásunkba,és valamiért narancssárga/citromsárga színű lett a szobám,pedig most már utálom ezt a két színt,de akkor még szerettem,és az egészet ki akarom tapétáztatni,vagy a felét és a többi fele meg olyan színű ami illik a tapétához,mennyibe kerül?nem kicsi a szobám...az ikeába találok?valami mostani divatosat akarok,fehér fekete mintával,vagy lila /arany..attól függ. de anyum megengedné,csak le kell ahhoz kaparni a sima festékes a falamról?és mennyibe kerülne?nehézkes felragasztani?
köszönöm 14L
2010. aug. 12. 00:01
1/5 anonim válasza:
hát összeget nem tudok mondani mert nagyon sok dologtól függ
ha nem feltétlen tapétát szeretnél akkor sokkal egyszerűbb lenne a festés
elég bonyolult a tapétázás de nagybátyámék maguknak csinálják otthon és már belejöttek hogyan is kell de én még nem mertem itthon kísérletezni, mindig ők csinálják.
esetleg egy kis felületen próbáld ki először és ha nagyon nem megy akkor hívj hozzá értőt
2010. aug. 12. 01:06
2/5 anonim válasza:
Nem nehez egyeltalan, de ne egyedul csinald. elosszor is huzzal egy fuggoleges vonalat ceruzaval a falra. A legjobb modszer, ha egy cernara sulyt kotsz es logatod. a cerna alatt kijelolsz egy par pontot es osszekotod. Ez a vonal legyen a kiindulo pontod. Nem ajanlom az illesztest igenylo tapetat, mert ahhoz nemi tapasztalat is kell. Lemered a szobad magassagat, es kiszabdosod a tapetat. Kiszamolod, hogy mennyi kell. A hosszara hagyjal ra ugy kb 10cm-t. A ragasztot egy vodorben vagy lavorban keverd ki. Szivaccsal kend ra a tapetara es a falra is. Celszeru egy nagyobb asztalon csinalni mindent. Nalunk olyan teli ajtok vannak es abbol improvizalunk asztalt. Ket hokedlit teszunk ala. Na amikor minden megvan, akkor egy valaki tartja a tapetat fent, a masik meg igazitja a vonalhoz, kesobb meg a masik szelehez. Szaraz ronggyal simogatni kell, hogy mindenhol hozza ragadjon, meg a felesleges ragasztot is azzal preseled ki. Amikor megszarad, a felesleges tapetat az aljabol levagod. Nagyjabol gyorsabban megy, mint ezt leirni...
2010. aug. 12. 03:11
3/5 anonim válasza:
K=szobád kerülete
m=belmagasság
x=tapéta ára/tekercs
t=tekercs nagysága négyzetméterben
y=ajtó + ablak területe
(K*m-y)*x/t..na ennyi lesz az ára ;)
2010. aug. 12. 08:52
4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek:) utolsó..nem számolom ki mert nem vagyok jó matekos,de azért köszi:$:D
a második válaszoló mondta a leghasznosabbat,KÖSZÖNÖM!
2010. aug. 12. 13:41
5/5 anonim válasza:
szerintem a harmadik válaszoló adta a leghasznosabb választ, mivel írt egy nagyszerű képletet, amivel egyszerűen kiszámolhatnád a szükséges tapéta mennyiségét. az már a te bajod, hogy derogál elővenni egy számológépet, valamit lemérni a szobád méreteit...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!