9,7 négyzetméteres szobához “tartaléknak” elég plusz 1,4 négyzetméter lamináltpadló? Tehát kerekítve 10 nmre + 1 nm. Vagy vegyek még?
1292*192* 7mm
10 stück = 2,408
Ebből van 4 és fél csomag.
Ki kell számolni, hogy jön ki! Kitudod! Én nem, mert nem írtad le hányszor hányas a helyiség! Tudni lehet egy lamináltpadló pontos méretét, ebből tudsz számolni! Lehet rakni vadkötésbe (szerencsés helyzetben), ahogy előttem írták, de ha az első sornál pl. 10-20 centi esik csak le mindösszesen, akkor azzal nem ildomos kezdeni, én nem javasolnám, ebben az esetben nem lehet rakni vadkötésbe és lesz hulladék, 10-20 centi túl kicsi a kezdéshez és túl kicsi a "kötéshez" is.
Írd le mekkora a helyiség pontosan! S azt is mekkora a lamináltpadló, mert abból is van több méret.
Jártam úgy, ahogy az előző válaszoló írta, hogy csak 10 fedés lett volna a következő sorban, akkor se a kukának daraboltam, hanem 2 sort vittem felváltva. Tehát pl. kezded az elsőt egésszel, a másodikat egy féllel, a harmadikat az elsőből leesővel, a negyediket a másodikból leesővel, stb.
Nincs hulladék, és mindig van fél lap fedés.
Meglehet tenni azt is, bár annak ellenére, hogy hangoztatják, a téglakötés csúnya, azért mégiscsak a többség azt tartja esztétikusnak, szóval hogy ez honnan jött egyáltalán, hogy az csúnya, azt nem tudom, nálam is az az esztétikus, ha fózoltnál, minden második sor "fugái" futnak... de nekem ez nem szakmám, én így raktam le magamnak mindenhol, nekem ez az esztétikus, nem az "össze-vissza".
A 10-20 centissel nem csak esztétikai probléma lehet, hogy akár kidobhatja a fal ferdeségét vagy a két fal közti párhuzamosság hiányát, hanem az is gond vele (nem tudom mikor raktad le), hogy az ki tud mozdulni, pláne olyan helyen, ahol közlekedsz, ilyenkor ezt érdemes fa ragasztóval összeragasztani a másik lappal, csak azzal mértékkel kell bánni, mert szinte teljesen kiszorítja a ragasztót összeillesztésnél.
Mindenesetre ezt is csak azért írtam, hogy tervezze meg, számolja ki, és számolja ki kétféle képen, hogy adják ki a lapok a hosszt, hisz rakhatja keresztbe, hosszába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!