Mi a különbség a nem memóriahabos fekvőbetét és a vékony habszivacs matrac között?
Épp én is ezeket néztem.Arra jutottam,hogy kétféle habszivacsot használnak a memoryn kívül fedőmatracra; poliétert,ami szerintem a hagyományosnak felel meg,és poliuretán hideghabot,ami tartósabb,szellősebb.
A matracom is hideghabból készült,tényleg szellős, de kicsit kemény(nagyobb sűrűségű a hab),ezért nézem a puhább hideghab fedőmatracokat,eddig úgy néz ki,hogy az Ikeából lesz.
A memória hab egy nagy sűrűségű hideghab.
A normál habszivacs más mint a hideghab(matrac). A habszivacs nem alkalmas matracnak.
Vékony matrac nem szerencsés, mert a test alakját sem tudja felvenni.
Éppen evvel barátkozom: Ikea - TUDDAL Fekvőbetét, 5 cm vastag. (ez az új ikea oldal, még szokni kell)
Még egy kérdés merült fel: A gumis vízálló GRUSNARV matracvédőt rá lehet tenni közvetlenül erre, nem húzza össze, nem emelkedik meg tőle, pl. a sarkainál?
(kinyitható kanapéágyra kerül, így a matracra nem lehet gumis lepedőt tenni)
Sanszos...amiért ilyen körben gumírozott, mint egy gumis lepedő.
Nekem volt már matracvédő a fekvőbetétre rakva, ám a sarkon-gumiszalagos fajtából, úgy nem volt vele gond.
Kedves Kérdező!
Van esetleg azóta véleményed az IKEA - TUDDAL fekvőbetétről?
Végül Jysk 5 cm vastag gold memóriahabos mellett döntöttünk, át/érték arányban az volt a nyerő, mivel akciós volt. Állítom, nagyon bevált, kifejezetten kényelmes a kemény zsákrugós IKEA matraccal kombinálva. Típusokat most nem tudok írni, de talán már nem is kaphatók.
IKEA GRUSNARV matracvédővel használjuk. Lepedőket a Bonprix oldalról vásároljuk, hiszen ott nagyon jó árban lehet kapni kiváló minőségű pamut gumislepedőket.
Párnából én szintén Jysk terméket használok, de az a márka sem kapható már. Most ezt hasonlíthatom hozzá: KYRKJA Memory habszivacs anatómiai párna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!