Ha a teljes mennyezeten tükröket helyezünk el, világosabbá fogja tenni valamivel a szobát? Nem csak napfény, hanem borongós/abb idő esetén is? Vagy térhatást növel, de világosabbá (még ha ez "szürke világosság" is) nem teszi a helyiséget?
Azzal tisztában vagyok, hogy az ablakokkal szemben elhelyezett tükrök világosítanák inkább a termet, de egyéb okokból ez nem megoldható most.
Kérdés, hogy mennyezeti tükrök (faltól-falig, lehetőleg minél kevesebb "töréssel", vagy hézaggal) képesek-e világosítani a szobát valamelyest?
AZAZ:
"Világosabbá fogja tenni valamivel a szobát? Nem csak napfény, hanem borongós/abb idő esetén is? Vagy térhatást növel, de világosabbá (még ha ez "szürke világosság" is) nem teszi a helyiséget?"
Erre írjatok, mert _EZ_ a kérdés! :)
Hogyan rögzíted?
Vagy az még fel sem merült benned...
Ha gyufásdobozba tükröt raksz s 1 likat, világosabb lesz?
A fény beesési szögétől függ...
Szinte ugyanakkora a szobánk (négyzetméter alapján) nekem egy nagyon picit nagyobb.
Ha a plafonon van úgy nem hiszem, hogy világosabbá tenné a szobát. Meg merem kockáztatni, hogy még a teret sem növeli így. Látom, hogy nagyon ragaszkodsz hozzá, és megértelek, velem is ez volt egy dologgal kapcsolatban, aztán lebeszéltek róla és mostmár látom, hogy milyen jó, hogy végül lemondtam róla. Szóval tudom, hogy nagyon szeretnéd, de inkább a falra tennék tükröt, vagy ha nem tehetsz tükröt mert így nem lenne szekrénynek helye, akkor olyan szekrényt vennék, aminek az ajtaján tükör van. Értem én, hogy természetes fényből szeretnél többet ami nagyon is jó, de hacsak nem cseréled le az ablakot nagyobbra nem hinném, hogy más módszerrel (a falon lévő tükrökön kívül) növelni tudnád a mennyiségét. Viszont az nagyon fontos, tükör ide vagy oda, hogy világos (!!!) színt válassz, lehetőleg fehéret (és akkor még mindig tudod díszíteni a falat, ha nagyon unalmasnak találnád). Amúgy tükrökből se tegyél túl sokat, mert tényleg zavaró lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!