Hogyan jobb eladni családi 3 szintes házat? Bútorokkal vagy az nélkul? Bútorral nagyobb az ára mint az nélkul, nem?
Az 100%-ban a vevő izlésétől függ. Ha tetszik neki a bútorod meg ahogy be van rendezve akkor valószínűleg örül neki, hogy ha maradnak, de ez nagyon ritkán igaz a vevő pedig nem akar majd többszázezer Ft plusz költséget olyan bútorokért amik nem tetszenek neki.
A másik szempont, hogy ha már neki is vannak bútorai amit szeret akkor azzal mit csináljon.
Ilyenkor azt célszerű csinálni, hogy előre megbeszélitek a vevővel, hogy kell-e neki valami és ha igen akkor annak mennyi a vételára.
Vagy pedig eleve úgy kell meghirdeni, hogy bútorozva, de ahogy mondtam, ahhoz meg kell találni a hasonló izlésű vevőt. Ha nagyon patika a ház és a bútorzat akkor könnyebb, ha mondjuk nagyanyámkorabeli bútorokkal van berendezve akkor nem annyira.
Én nem vennék bútorozott házat, kivéve, ha nem lennének az ízlésemet tükröző saját bútoraim és a vásárolni kívánt ház lakberendező által van szuper módon berendezve.
Ha nem így van, akkor kell a fenének mások leharcolt cuccai.
"2-es vagyok és biztos igazunk van az 1-el, mert szinte azonos időben írtuk ugyanazt."
#1 vagyok és ez érveléstechnikai szempontból egy hatalmas nulla, mert az is lehet, hogy mindketten hülyeséget írtunk egyszerre.
Ettől függetlenül igazunk van.
Nagyon nem mindegy, hogy béreled, vagy eladod.
A bérlők 80%-a berendezett lakást keres, nincsenek saját bútorai.
Az eladásról meg már leírtuk a véleményünket.
A bérlet teljesen más.
Vételnél nem képez értéket a bútor, sőt inkább nyűg. Pláne, ha olyan használt lepukkant dolgok amire már az eladó sem akar energiát fordítani. Max. a beépített konyha lehet érdekes, de ott is csak az újszerű, gépesített, ízléses darab.
Gondolkodj Kérdező!
Nagy házat vagy fiatalok vesznek, mert családot terveznek és akkor nem kell nekik - ahogy neked sem - az 50-60+-os anyukád bútorai.
Vagy idős szülővel összeköltöző középkorúak, hogy közel legyen a gondozásra szoruló szülő és ebben az esetben tele vannak saját bútorokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!