Igaz,hogy a 70es,80as években Magyarországon szinte mindenhol tálcás(lapos öblítésű) wc csésze voot?
Szerintem ez helyfüggő lehetett akkor, mert a Balaton mellett több helyen is csobbanós fajta volt, nem is hívtuk annak, mert csak olyan volt.
Pesten is olyan volt a 70-es években. Laposat a 80-as években láttam először, és azért nem tetszett, mert több vizet használ az öblítéshez. Azaz pocsékol.
A lapos előnye, hogy ha netán beleejtesz véletlenül valamit, könnyebben kiszeded. Pl. nagyon sokan beleejtenek mobiltelefont! Nekem volt, hogy a wc feletti polcról leborult minden, szerencsére nem törött el semmi és nem is úszott el, ki lehetett halászni és lemosni, de pl szutykos vizet vödörből a wc-be öntve véletlenül szivacsot is öntöttem wc-be, amit legalább ki tudtam halászni, nem csúszott egyből le, és nem okozott dugulást.
Céges wc-k szoktak csobbanósak lenni, meg közintézményekben láttam jobbára ilyeneket, volt rokonom aki a hagyományos wc-t ilyenre cserélte, pár év múlva meg vett mégis hagyományost. Én se szeretem a csobbanóst, szerintem se higiénikus a felcsapódó víz, egy közös wc-t cégnél, intézményekben stb nem takarítanak annyira.... Amíg valaki nem tapasztalja a fentieket, lehet hogy nem is gondolja, milyen nyűgjei vannak a csobbanósnak :) Izlés dolga, kinek mi tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!