Jysk bútorok mennyire tartósak?
Szia, nem biztos, hogy aktuális, de én is kb. 100k-s bútort rendeltem tőlük, miközben átbillentettük az összeszerelt bútort a másik oldalára szépen eltört... Az útmutató szerint jártunk el, de a furnér nem bírta a gyűrődést (100 kg-s bútor), összeragasztva nem volt mert tervben van a költözés.
Lehet vitatni, hogy mennyire szereltük össze jól (bár életem 1. bútortörése ez a sokadik szerelés után), mindenesetre mikor írtam a vevőszolgálatnak lehet-e élni a garanciával - illetve ha nem akkor lehet-e polcelemet utánrendelni - nem kaptam választ, a telefont nekem nem vették még fel... az ikeánál a haverom tudott pótcsavart rendelni, emiatt feltételezem más üzletben kisegítettek volna. Itt viszont abszolút lesz*rtak mint ügyfél, pedig szerintem nem keveset fizettem a termékükért.
Nem vagyok asztalos, de a forgácsoltlemez (furnér) szerelés közben mállik az ember kezében ha rosszul fogja, a levegő páratartalmát felveszi, napokig árasztja magából a "fűrészpor szagot", viszont olcsóbb és könnyebb mint a tömörfa, meg ha az ember nem tud pontosan mérni meg fúrni akkor könnyebb összeszerelni ezeket az előre gyártott bútorokat mint a tömörfát (van más hátránya/előnye mindkettőnek meg más alapanyagok is vannak) . Az általad említett bútor fém részt is tartalmaz, de a tervrajzot nem néztem meg, lehet, hogy nem tart jobban annál mint amit én rendeltem. Nekem van olyan bútorom ami tartalmaz tömör fát, meg furnért használtam életem nagyobb részében, én azt mondom, mostmár inkább csak saját bútort fogok tervezni, mert nem éri meg 100 ezret adni valamiért ami szétesik az ember kezében. Úgy tapasztaltam, hogy a forgácsolt lemez nem állja ki az idő próbáját, mégis vettem újra, hátha magasabb áron többet tud...
Inkább azt gondold meg, hogy mennyire tudsz bútort szerelni/milyen segítséged van/ mennyit tudsz anyagilag ráfordítani/ mennyire ápolod utána, nekem ez pont az az ársáv aminél van olcsóbb azonos minőségben, meg van kicsit drágábban de fényévekkel jobb kiszerelésben mint ez. De lehet, hogy csak a csalódottságom beszél belőlem mert én nem jártam jól a Jyskkel...
Olvass utána a bútorválasztásnak, mert kicsit sok lenne ha mindent nagyon részletesen leírnék, a cégről meg annyit, hogy én bánom hogy tőlük vásároltam, ez még nem jelenti azt, hogy rossz a kínálatuk (a matracaik például kifejezetten jók).
Szerintem csak akkor vedd meg a bútort, ha neked nem fog hiányozni a zsebedből a pénz ha bármi történik, meg nem akarsz ilyenek után futkosni (annyi eszem még van, hogy 3-6 ezer Ft ráfordítással utánajárjak és kijavítsam a hibát, azzal már nem akarok szembenézni, hogy tulajdonképpen nem érdemes, és jobban jártam volna bármi mással).
Remélem senki nem lesz annyira hülye, mint amilyen én voltam, tanuljatok a káromon.
Ti csesztétek el, egészen biztos.
Nekem is összejött egyszer, hogy nem figyeltem és leesett egy polc, ami kitörte az alsó lapot. Szerencsére meg tudtam fordítani, és így nem látszik, de egészen minimális figyeléssel és egy sarokszorítóval nem történt volna meg. Kapkodás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!