Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Új bútorok vagy új laptop?

Új bútorok vagy új laptop?

Figyelt kérdés
Szóval, nemsokára elköltözök a családommal, és szüleim felajánlottak kb. 300000 ft-ot bútorokra, vagy minden másra. Mivel szükséges lenne a tanuláshoz egy laptop (ami csak otthon van) lehet, hogy azt kellene kérnem ebből a pénzből. A bútoraim közül egyedül az ágyam nyikorog, tehát nem olyan nagy dolog. Szerintetek melyiket válasszam?
2019. nov. 28. 18:24
 1/10 anonim ***** válasza:
81%
Én nem gondolom hogy a tanuláshoz csak a 300 ezres laptop lenne jó.
2019. nov. 28. 18:28
 2/10 anonim ***** válasza:
24%
300 ezerért laptopot az vegyen ,akinek ez a munkájához elengedhetelen .
2019. nov. 28. 18:30
 3/10 mindentudó99 ***** válasza:
0%
70 ért laptop a többiért bútor. 300 ért laptop játékra kell nem tanulásra.
2019. nov. 28. 18:35
 4/10 anonim ***** válasza:
68%

Mindkettő belefér.

Én tavasszal vettem egy laptopot, elkövettem azt a hibát, hogy megvettem a legolcsóbbat, 90 ezerért. A gyártó annyira jókat írt róla, nem is értem, miért hittem el. Vélemény meg összesen 2 volt róla, egy jó, egy rossz.

Ennél olcsóbban csak ilyen Navon meg hasonló gagyik voltak, én meg olyat akartam, aminek azért van neve, pl. Asus, Acer, Lenovo, HP.

Na a lényeg, hogy rettenetesen gagyi volt, el sem tudom mondani. Apukámnak adtam, az övé már 10 éves volt, és kerestem magamnak egy másikat. 140 volt egy Lenovo, ezzel már meg vagyok elégedve, ennyiért lényegesen jobb, mint a másik volt.

Ha a tanuláshoz kell, akkor pont ugyanannyit fogsz csinálni egy olcsóbb gépen, mint a 300 ezresen, netezni meg gépelni pedig tökéletes egy olcsóbb. Mármint ez sem olcsó, mert 140 ezer is r***** sok pénz, de még így is fele a te összegednek.

A géptől függetlenül pedig idén elég sok dolgot vettem itthonra, és a maradék 160 ezerből te is sok bútort tudnál venni. Kérdés, hogy mire van szükséged?

Annyi lehetőség van, és egy csomó minden van tök jó árban.

Csak nem egyedül a KIKÁban kell szétnézni.

3 éve ágyat kerestünk, ott 60 ezernél kezdődött az egy személyes. Még +13 ezer lett volna, hogy házhoz hozzák. Nézelődtünk kis helyi bútorboltokban, 30 körül volt a legtöbb helyen. Majd egy vidéki bútorboltba is bementünk, ugyanaz, ami bárhol máshol, csak itt 20 ezer volt, és ingyen kihozta. Még így is megérte neki, és hidd el, nem volt rossz, ez egy kárpitoságy, amire nem kell ágyrács meg matrac, de lazán kibír 10 évet. Szerinted mennyi ennek az anyagköltsége meg a munkadíja, és mennyi a KIKA haszna?

De lehet jó dolgokat kifogni Mömax, Möbelix, Ikea, Praktiker, ilyen helyeken, és emellett a helyi boltokban!

Arról nem beszélve, hogy ha belépsz Jófogásra, vagy a városod facebook-csoportjaiba, 3-5 ezrekért vágnak hozzád olyasmiket, ami boltban 5x annyiba kerül.

Én egy zsúrkocsit akarok venni, boltban 20 körül van, jó, mondjuk 10 körül már vannak más fajták, nem oylan, amilyet én akarok. Jófogáson - nem vicc - 1000 forinttól vannak, és 5000-ért már tök jókat találsz.

A lényeg, hogy ha néhány dolgod már megvan, meg nem is kell minden egyszerre, akkor ennyi pénzből mindkét dolgot meg tudod oldani.

2019. nov. 28. 18:49
 5/10 anonim válasza:
52%

Laptop mindenképp szükséges lesz, gondolom egyetemista vagy, laptop nélkül kb lehetetlen. Viszont mérlegeld azt is, hogy milyen szakon vagy, kellhetnek-e később programok, pl infó/természettudományok esetén ezer százalék, és azt pl egy olcsóbb laptop nem feltétlen bírja el. Nekem sem szar a laptopom, viszont épp most nézek én is újat, mert egyszerűen az órákhoz szükséges programok nem futnak el rajta, kínszenvedés az egész (mondjuk ez már viszonylag idős, 7 éves, eléggé lestrapált gép)

A 300ezres tényleg felesleges, de hogyha hasonlókra neked is kelleni fog, akkor érdemes egy jobbat nézni.

2019. nov. 28. 19:20
 6/10 anonim ***** válasza:
35%

#3 70 ezerért nem laptopot veszel, hanem egy szarkupacot.

Ma már a sima böngészéshez is kell minimum 8GB RAM, minimum i3 6-7. generáció, és SSD. Esetleg valami dedikált VGA sem árt.

Újonnan bizony ez bőven belekarcol a 150-200 ezerbe egy belépő szintű laptop esetén.

300 ezer egyébként egyáltalán nem számít soknak laptopnál. Kb. innen indulnak azok a kategóriák amik 3-4 évig biztosan kiszolgálják a folyamatosan növekvő hardver igényeket.

Az más kérdés, hogy ugyan ez a hardver környezet asztali PC esetében 150-180 ezerből is kihozható.

2019. nov. 28. 20:00
 7/10 anonim ***** válasza:
35%

Nem 70, hanem 90.

Tömegek vesznek ennyiért gépet, és képzeld, tudják használni otthoni körülmények között MINDENRE.

De mindig van valaki, aki szerint 26 millió alatt nem is érdemes venni, mert az csak szr lehet.

Szétnéznék a lakásodban (ha van), és gyanítom, rengeteg olyan dologra rá tudnék mutatni, ami minőségileg kifogásolható, és egy szakember csak röhögne rajta.

2019. nov. 28. 20:11
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
#7 szövegértelmezésből megbuktál. Hagyok még egy kis időt, hátha rájössz hol a hiba.
2019. nov. 28. 20:14
 9/10 anonim ***** válasza:
58%
#8: Nem jött rá, segíthetek neki? :D
2019. dec. 10. 15:12
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem szükséges, köszöni szépen.

Értelmezni tud, magyar szakot végzett, semmi gond nincs a szövegértésével.

Amint láthatod, a flegmázó választ lehúzták nullára, így az illetővel van gond, ajánlom inkább neked, nektek ennek tanulmányozását.

Sok sikert!

2019. dec. 10. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!