Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hálószobába tényleg nem való...

Hálószobába tényleg nem való műkő/gránit ablakkönyöklő?

Figyelt kérdés
Műanyag ablakok lesznek, nem szeretnék műanyag könyöklőt. Férjem szerint hálószobába nem való a műkő/gránit. Fa hogy néz ki a műanyag ablakhoz? Egyébként kívül-belül színes (aranytölgy) ablak lesz.

2020. febr. 12. 08:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Előző lakásunkban fa volt, most fa mintázatú járólapdarabbal lett leburkolva, szerintem mindkettő teljesen jó.

Sose érdekelt, hogy mi "való".

2020. febr. 12. 09:19
 2/9 anonim ***** válasza:
82%

Életemben nem hallottam még, hogy a hálószoba könyöklőjére lennének külön szabályok.

Általában arra szokás törekedni, hogy a házban mindenütt egységes legyen a párkány kinézetre, de még csak ez sem szentírás. Olyan könyöklőt tegyetek, amelyiket mindketten el tudtok fogadni, könnyű tisztán tartani és nem kerül milliókba. A műanyag ablakhoz nem kell gránitkönyöklő, mert a műanyagablak nem örök érvényű, jó esetben 10-15 év múlva csere, akkorra a könyöklőt is megunod és másikat akarsz, a gránit pedig tovább tart, mint maga a ház.

2020. febr. 12. 10:45
 3/9 anonim ***** válasza:
23%

Mivel a gagyi műanyag könyöklők pofátlanul túl vannak árazva,

ezért nyugodtan vehetsz az árából örök életű gránit vagy márvány könyöklőt.

2020. febr. 12. 23:56
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem szabályra gondolt a férjem, hanem ő szerinte ez ízlés kérdés, és nekem rossz az ízlésem, ha kőpárkányt teszek a hálószobába. Na, erre lettem volna kíváncsi, hogy valóban annyira rossz ízlésre vall?
2020. febr. 13. 11:03
 5/9 anonim ***** válasza:
51%

Művészeti végzettséggel írom ezt, hogy nálunk pl. az összes könyöklő márvány.

Ízlést nehéz tanítani.

2020. febr. 14. 10:28
 6/9 anonim ***** válasza:
91%
Hát elég ellentétes stílusban a műanyag ablak természetes anyagú párkánnyal. Bár ha az ablak műfa, a könyöklő meg műkő az ugyanaz a kategória, mint a polisztirol stukkó meg az ismétlődő márványmintás csempe. Szerintem az egy jó "szabály", ha egy anyag nem valami másik anyagra akar hasonlítani, illetve ha egy házon belül egységesek a nyílászárók, nem szobánként más stílusúak. A kő - a fához, és a műanyaghoz képest is - meg egy hideg érzetű anyag, talán ezért nem tetszik a hálóba a férjednek, lehet ő inkább kültérinek vagy olyan konyhapultosnak gondolja. De nincs semmire szabály, ízlések és pofonok.
2020. febr. 14. 13:38
 7/9 anonim ***** válasza:
90%

Színes ablak okés, de aranytölgy az "fa" szín, Te viszont műanyag ablakokat írtál, akkor ez most hogy van? Vagy fa hatású műanyag?

Egyébként erre nincs semmilyen szabályzat (nem is szabad lennie), csupán ízlés dolga az egész! Szóval az, hogy "nem való" általános ízlésen alapuló vélemény, nem pedig kőbe vésett szabály! A hálószoba pedig ahhoz túl komfortos helyiség, én se tudnám oda elképzelni a követ, de még talán a műanyag könyöklő is kissé zord lenne, én a fára esküszöm! :/ A mi házunkon mindenhol fehér műanyag ablakok vannak, kívül műkő könyöklővel, belül pedig a hálószobákban csiszolt natúr fa könyöklők. A régi házunkban is fa volt, de ott fehérre festve és lelakkozva, bár megjegyezném, hogy ott maguk az ablakok is azok voltak, vagyis fehérre festett és lakozott fa!

2020. febr. 17. 19:08
 8/9 A kérdező kommentje:

Nem az volt a kérdés, van-e szabály.

A többség véleményére vagyok kíváncsi, hogy melyikünk ízlésficamos :)

Igen, konyhapultosnak véli a férjem.

Fahatású műanyag ablak lesz.

2020. febr. 25. 17:00
 9/9 anonim ***** válasza:
93%

Erre írtuk, hogy nincs rá szabály:

"Férjem szerint hálószobába nem való a műkő/gránit."

Vagy mindnyájan hülyék vagyunk, vagy te nem tudsz fogalmazni és ebből adódóan értelmezni sem!

2020. febr. 25. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!