Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Ti melyik konyhát használnátok...

Ti melyik konyhát használnátok és miért?

Figyelt kérdés

Engem a modern konyhák zavarnak, mást sem csinálhat az ember, mint a szekrény ajtókat csukogathatja, pakolgathat elő és vissza a cuccokat... Sokkal inkább funkionális tér kell, hogy legyen a konyha szerintem, mint nappalival összevont szociális, vendég leültető helyiség.

Vendégeknek semmi keresni valója nincs a konyhában. Nehezen tudom elképzelni, hogy ezekben napi szinten főznek vagy komolyabban igénybe van véve, inkább dísznek van. Annak viszont azért túl drága... Bármit főz az ember az egész nappali kaja szagú, nem hiszem, hogy az elszívó minden szagot elszívna tökéletesen...

Viszont mindenki azt hozza fel, hogy mert, hogy néz ki... Egyedül lennék a véleményemmel?

Modern konyha:

[link]

Kis industrial, nekem álomkonyha:

[link]

2020. febr. 5. 13:00
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez a két konyha teljesen hasonló stílusú. A különbség, hogy az egyikben felül nyitott polcok vannak. Én ezt a por miatt nem szeretem. Minden tányért, poharat el lehet mosni használat előtt is, nemcsak utána.

Más, ebben a nyitott polcú konyhában sincs nagyon elől.

Egyébként a "modern" konyhában is van bőven pult. Oda lehet tenni, ami gyakran kell, nem kell mindent mindig elpakolni.

A képekből nem derül ki, hogy milyen helyiségben vannak. Egyik sem tűnik zártnak nekem.

Azt én sem szeretem, ha a nappalival egyben van.

2020. febr. 5. 13:13
 2/20 anonim ***** válasza:
82%

Ezek majdnem egyforma méretűek, nekem hodály.

Nemigen főzök, nekem fele-harmada elég.

2020. febr. 5. 13:13
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
bocs de amit feltettél mindkettő a mai tipikus modern.
2020. febr. 5. 13:14
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlati szempontból nézve a legelső kérdésem az, hogy belefér-e a napirendedbe, hogy a nyílt polcokon lévő cuccokat kb. hetente egyesével leszedd, áttakarítsd, portalanítsd...? Nem is csak por, hanem a konyhában keletkező zsíros pára pillanatok alatt leszáll a szabadon lévő edényekre, üvegekre, stb.

Nagyon mutatós, főleg a lakberendezési újságok fotóin jól mutat, de....

2020. febr. 5. 13:23
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
# 1: na, már megelőztél... :)
2020. febr. 5. 13:23
 6/20 anonim ***** válasza:
97%

Már nem divat az egyben konyha-nappali, csak mi fogunk még ragaszkodni hozzá vagy 100 évig.

[link]

Nekem is félfalas konyhám van, nem a mosogató a panoráma, mégsem vagyok elzárva.

Rend szempontjából meg teljesen mindegy, hogy szekrény vagy polc. A polc - már leírták - nem praktikus és ha valaki kupis még jobban látszik a kosz és a rendetlenség.

Egy ajtót kinyitni-becsukni, automatikus mozdulat és "ápol és eltakar"

2020. febr. 5. 14:30
 7/20 anonim ***** válasza:
82%

Ez a két konyha majdnem egyforma, csak a dekoráció más.

Stílusra jobban tetszik a 2., hogy természetesebb, barátságosabb a dizájn, tetszenek a növények, de a rumli engem halálra idegesítene, hogy minden a pulton vagy a polcokon hentereg. Pedig távol áll tőlem a rendmánia. Egy fazéknak, borospohárnak, üres szemeteskosárnak(???) semmi keresnivalója a nyitott helyen, egyrészt nem túl esztétikus, másrészt én nem szeretem, ha az edényeket lepi a por.

A képeket félretéve, magára a kérdésre: nekünk egybe van nyitva a konyha és a nappali. Vendég alig jön hozzánk, az utolsó utáni szempont, nekünk viszont számított, hogy ne legyen már "kicsukva" az, aki elmegy elmosogatni egy poharat, hanem közben is együtt legyünk, ami a légteret illeti.

A szag egyáltalán nem zavaró, pedig még elszívónk sincs... főzés közben bukóra ki van nyitva a konyhaablak, miután végeztünk ki van tárva pár percre a konyhai és a nappali ablaka, teljesen jól kimegy a szag. A régi lakásunkban külön nyíló konyha volt, távolabb a nappalitól, nem volt kevésbé kajaszag...

2020. febr. 5. 14:35
 8/20 anonim ***** válasza:
97%

Nekem is tetszik a második, de soha az életben nem kéne ennyi nyitott polc. Nem vagyok mazochista. Funkcionálisan szerintem mindkettő tök jó lehet.

Én egyébként kifejezetten szeretem az amerikai konyhát. Nem vagyok elszigetelve a családomtól, ha főzök és a vendégektől sem, ha éppen van még egy kis tennivaló a konyhában.

Bár igaz, hogy általában olyan vendégeink vannak, akik nyugodtan kiszolgálhatják magukat az otthonunkban és nagyon olajban sütős kajákat sem eszünk, amitől bűzlene az egész lakás. Minden egyébre tökéletesen jó a szagelszívó és a kaja végén egy nagy kereszthuzat.

2020. febr. 5. 14:44
 9/20 anonim ***** válasza:
98%
Ja, annyival kiegészíteném, hogy funkcionálisan a vágott téglát nehéz lehet takarítani a tűzhely mögött.
2020. febr. 5. 14:45
 10/20 anonim ***** válasza:
96%
Ez tulajdonképpen két tök egyforma konyha, csak más anyaghasználattal. Az tény, hogy a nyitott polc nem csak konyha, hanem akármilyen bútor szempontjából kényesebb, többet kell takarítani és mindig szem előtt lesz.
2020. febr. 5. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!