Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Mi a különbség a dunyha és a...

Mi a különbség a dunyha és a paplan között?

Figyelt kérdés

2019. okt. 9. 08:31
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Itt a dunyhát arra mondjuk ami vastag és libatollal tömött. A többi paplan.
2019. okt. 9. 08:39
 2/7 anonim ***** válasza:
69%
A dunyhában toll van anginba téve ( belső huzat, amin nem tud a toll kibújni.) A paplan tölteléke lehet tollpehely, vagy vatta. Selyem vagy karton a külseje , a töltelék 3-4 cm-enként le van varrva, kocka alakba..
2019. okt. 9. 08:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az 1. de főleg a 2. válaszoló tökéletesen megírta. Én is így tudom (és gyerekkoromban észleltem is a dunyha elegét).
2019. okt. 9. 09:35
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A dunyha olyan mint egy óriási párna, a paplan meg levarrva osztásokra, hogy egyenletesen legyen benne a töltelék.

Gyermekkorban tapasztaltam a dunyhával, hogy a toll vagy a lábamnál volt, vagy a nyakamnál és ahol nem volt, az a részem fázott. Ahol meg annyi toll volt benne, hogy mindenütt vastagon volt, az meg dögnehéz volt.

2019. okt. 9. 10:04
 5/7 mindentudó99 ***** válasza:
100%
A dunnyhát régen használtàk. Jó a hasonlat amit írtak mint eny nagy párna olyan.
2019. okt. 9. 15:26
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen,a dunyha olyan mint egy óriási emberhosszúságú párna.Toll és pehely keverék van benne,30-40 cm vastag is lehet ügy rémlik. A toll-és pehelypaplanok egyszerűen elmondva olyanok,mintha sok kispárnát egymás mellé varrnának. Az én paplanom 24db kb.15cm vastagságú pehellyel töltött "párnából" áll.Imádom,puha,könnyű,meleg.Valaki itt egy másik kérdésben "bundi"paplannak nevezte az övét.D
2021. dec. 31. 20:11
 7/7 anonim ***** válasza:
1-es A paplan is vastag, most a tollpaplanokra,és a pehelypaplanokra gondolok.A vastagságuk 10-20cm,de talán efelettiek is léteznek. 2-es A dunyhát(dunnát)nem csak tollal tölthetik meg, vannak pehely töltetű dunyhák is. A toll-vagy pehelypaplanok tölteléke is anginban van,és úgy kell elképzelni,mintha kb.30x30cm-es kispárnákat varrnának annyit egymáshoz,hogy a végén takaró méretet adjon ki.
okt. 6. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!