Mi a különbség a dunyha és a paplan között?
Figyelt kérdés
2019. okt. 9. 08:31
1/7 anonim válasza:
Itt a dunyhát arra mondjuk ami vastag és libatollal tömött. A többi paplan.
2/7 anonim válasza:
A dunyhában toll van anginba téve ( belső huzat, amin nem tud a toll kibújni.) A paplan tölteléke lehet tollpehely, vagy vatta. Selyem vagy karton a külseje , a töltelék 3-4 cm-enként le van varrva, kocka alakba..
3/7 anonim válasza:
Az 1. de főleg a 2. válaszoló tökéletesen megírta. Én is így tudom (és gyerekkoromban észleltem is a dunyha elegét).
4/7 anonim válasza:
A dunyha olyan mint egy óriási párna, a paplan meg levarrva osztásokra, hogy egyenletesen legyen benne a töltelék.
Gyermekkorban tapasztaltam a dunyhával, hogy a toll vagy a lábamnál volt, vagy a nyakamnál és ahol nem volt, az a részem fázott. Ahol meg annyi toll volt benne, hogy mindenütt vastagon volt, az meg dögnehéz volt.
5/7 mindentudó99 válasza:
A dunnyhát régen használtàk. Jó a hasonlat amit írtak mint eny nagy párna olyan.
6/7 anonim válasza:
Igen,a dunyha olyan mint egy óriási emberhosszúságú párna.Toll és pehely keverék van benne,30-40 cm vastag is lehet ügy rémlik. A toll-és pehelypaplanok egyszerűen elmondva olyanok,mintha sok kispárnát egymás mellé varrnának. Az én paplanom 24db kb.15cm vastagságú pehellyel töltött "párnából" áll.Imádom,puha,könnyű,meleg.Valaki itt egy másik kérdésben "bundi"paplannak nevezte az övét.D
7/7 anonim válasza:
1-es A paplan is vastag, most a tollpaplanokra,és a pehelypaplanokra gondolok.A vastagságuk 10-20cm,de talán efelettiek is léteznek. 2-es A dunyhát(dunnát)nem csak tollal tölthetik meg, vannak pehely töltetű dunyhák is. A toll-vagy pehelypaplanok tölteléke is anginban van,és úgy kell elképzelni,mintha kb.30x30cm-es kispárnákat varrnának annyit egymáshoz,hogy a végén takaró méretet adjon ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!