Mennyibe kerülne ilyen stílusban berendezni egy szobát?
Nagyon szeretem a klasszicista, neoklasszicista stílust, van olyan aki meg tudná becsülni, hogy egy 30 négyzetméteres szobát mennyibe kerülne így berendezni?
A harmadik kép nem éppen klasszicista (inkább barokk), de mindegy.
Én hasonló stílusban rendeztem be a lakást, egyedi bútorokat készíttettem, olyan 1,5 millió volt az asztalos rész szobánként, de kisebb szobák (15-20 m2) voltak. A 30 m2 szobába nyilván több bútor kell, saccra 2,5-3 millió lehet az asztalosmunka. A helyiséget korhűen ki kell tapétátázni, ha komolyabb anyagokat használsz az is többszázezer, a függönyök-drapériák megint annyi, a világítás-csillár megint annyi, ehhez az egészhez tömörfa parketta illik, ha nincs azt is meg kell csinálni ami megint annnyi... olyan 4,5 milliónál vagyunk.
De ez az egész alapvetően igényszint kérdése. Lehet sokkal olcsóbban és sokkal drágábban is. Lehet eredeti antik bútorokkal és lehet most készített egyedi bútorokkal. A lényeg: tényleg nagyon szép tud lenni, de egyik változat sem lesz olcsó.
Ez hülyeség utolsó. Tudok olyan asztalost hogy lehidalnál a munkájától. Csak csillagászati összegekbe kerül és 2-3 év a várólista. Másfél évet vártam hogy eljöjjön felmérni. Nem megcsinálni a bútorokat, hanem felmérni, elkezdeni tervezni.
Szóval igenis van még olyan műhely ami többet is tud egy lapszabászatnál. Csak tudd kifizetni.
Ha jó asztalos kell, nézz szét itt például, nekem ők dolgoztak:
Elképesztő dolgokat csinálnak, annak megfelelő áron. De nem bántam meg.
No mennyi lett végül kérdező?
Én barokk nappalit "építettem", 3 millióba állt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!