Meddig élhet egy gyökereztetett hajtás vízben?
Figyelt kérdés
Szobai futókát gyökereztettem, már vagy 3 hete van nálam.Szépen meggyökeresedett már és növekszik, egészségesnek látszik egyenlöre. Fényt kap, de az átültetésére még nem tudok sort keríteni, úgyhogy egy üveg vizben van. Meddig élhet így vízben? Mire kell ügyelni hogy életben maradjon? Tápot kaphat?2019. júl. 19. 09:36
1/5 anonim válasza:
Nekem 8 éve van vízben.:)
Biztos nem az ideális, de azért nem is ültettem le, mert gyönyörűen él, még új hajtásokat is hozott, már vagy 1,5m-es.
Szóval ne aggódj, tápozni nem kell, de nem is szabad.
Arra figyelj, hogy a víz párolog, ne legyenek kint a gyökerek és időnként cseréld a vizet!
Aztán ennyi!
2/5 anonim válasza:
Szerintem növényfüggő is. Nálam vannak hónapok óta vízben levő átültetésre váró virágok is. Évekig még nem húztam a dolgot, de ha amúgy minden feltétel adott, sokáig elvannak.
3/5 A kérdező kommentje:
Ez jó hír, köszi :)
2019. júl. 19. 13:50
4/5 anonim válasza:
Hidropóniás termesztés szinte minden növénynél megvalósítható.
5/5 anonim válasza:
Ha van gyökér, akkor tápoldatozd. A vízben alapesetben nem nagyon van tápanyag. A futóka sokáig elvan vízben. De ha szűk szájú üveg, akkor nem fogod tudni kihúzni egy idő után, ha sok lesz a gyökér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!