Kezdőoldal » Otthon » Kert » Pozsgás gondozása?

Pozsgás gondozása?

Figyelt kérdés

Ma voltam növény kiállításon és ott lehetett venni növénykéket. Én őt vettem meg:

[link]

Nagyon új nekem ez a növénygondozás. Sosem szerettem őket, de ez a kis drága el nyerte a szívem.

Azt szeretném kérdezni, hogy hogy kell gondozni, milyen időközönként kell öntözni? Úgy vettem meg, hogy nagyon nedves volt a földje. Mikor lehet átültetni? Az éjjeli szekrényem itt van az ablak elött, oda gondoltam, hogy teszem, vagy rakjam inkább az ablakba? Szóval nem tudok semmit. 😅😅

2019. júl. 15. 00:23
 1/2 anonim ***** válasza:

Valamilyen Haworthia, elég nyomorék szegény.

Érdessége, hogy az ablakos növények közé tartozik, a levelek felületén áttetsző, fényáteresztő részek vannak, és a levél belső részében folyik a fotoszintézis, nem a külső felületen.

Nyáron napos ablakban tartsd (vagy szoktatás után szabadban), de sok napfény érje mindenképpen, mert nagyon fényigényes. 2-3 hetente önts alá vizet, és amit 1 óra után se szívott fel, azt öntsd le, ne maradjon alatta, mert kirothad.

Télen többé-kevésbé világos helyen, de 15 fok alatt tartsd, öntözés nélkül. Ha néha felmegy 20-ig, az nem probléma, de akkor éjszaka menjen 15 alá. Szobában télen tönkremegy a fényhiányhoz párosuló meleg miatt.

Indokolatlanul sok földben van jelenleg, de ha nem öntözöd agyon, akkor ez nem baj annyira. Átültetni egy vagy két év múlva kell.

2019. júl. 15. 08:40
 2/2 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon világos színűnek tűnik, mintha nem kapott volna elegendő fényt. Hirtelen azonban nem szabad tűző napra tenni, mert "megéghet" a hőtől. Kaphat naponta 1-2 ó tűző napfényt, de egyébként az enyhe árnyékban legyen. Túlöntözött, sokkal kevesebb vizet igényel, kb. akkor kell vizet adni neki, amikor már száraz az ültetőközege. Télen inkább 10° alatt legyen nagyon világos helyen, de a tűző nap olyankor kerülendő. Télen a vizet csak cseppenként szabad adagolni, amikor kiszáradt a közege.
2019. júl. 15. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!