Mg. Boltokban jellemzően letyegő nyéllel árulják a kerti szerszámokat (pl. kapa, ma vettem). Melyik mód a legcélszerűbb arra, hogy megszűnjön a "lazaság"?
Ekkora marhaságot, még jobban kiszárad utána.
Hacsak nem a kapafejet akarod beáztatni a vasat. Mert annak sincs értelme.
Kikell ékelni, vagy szegeket beleverni hogy beleszoruljon.
Én is lebeszélnélek az áztatásról.
Inkább egy faéket üss bele, ha egyszerű megoldást akarsz. Ill. én egyik kapám nyelébe belehajtottam egy facsavart, hogy megakadjon, ha húzásnál a vas le akarna esni. Jól bevált.
A nyelvészeti részhez: Én is kisalföldi vagyok (Győr mellett éldegélek). Errefelé a letyeg nagyon elterjedt (persze, csak amikor azt akarják kifejezni, hogy valami letyeg ///bocs'///. A lityeget a "lityeg-letyeg" módban szoktam inkább hallani (ókor-ókor).
No akkor veszem is ki a vízből. Köszi az ötleteket (egyik - másikat már én is alkalmaztam azemlítettek közül. Pl az ásómon van is egy furat..adja magát, hogy oda az ember egy srófot betekerjen. Ált. egy, a srófnál kisebb átmérőjű fúróval bele szoktam fúrni, hogy biztosabban bele tudjam tekerni a srófot). Ez a kapa középen van kiékelve vasékkel. Ill. azon a részen, ahol benne van a nyél, van egy "benyomás" a vasanyagba (a hüvely-rész közepén)- abból a célból, hogy ne tudjon kicsúszni a nyél (rögzítés).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!