Flexibilis / csavarodásmentes / táguló locsolócsövet miért csak noname webshopokban lehet kapni, és rendes boltban nem?
Ma szakadt el az enyém, imádtam, 3-4 évet bírt.
Előtte sok-sok éven át a hagyományos slag volt, ami mindig megtört, rengeteg bosszúságot okozott.
Most szétnéztem egy csomó honlapon, hol tudnék venni, de sehol semmi. Szerettem volna egy normál boltban megvenni, hogy ha bajom van, vissza tudjam vinni, meg nem akarok fizetni a szállításért.
Néztem Auchan, Tesco, edigital, Media Markt, helyi kertészeti bolt oldalát, meg végül az árukeresőt is, de csak számomra ismeretlen, kis névtelen webshopok vannak, amikben őszintén szólva nem nagyon bízok.
Olyan jó kis termék, miért nem lehet ezekben a nagy boltokban kapni, ahol komplett kertészeti osztályok vannak?
Én akkor a Penny-ben vettem, semmi baj nem volt vele.
Nem hiszek ilyesmiben, ez nem a komolyságról szól.
Jártál te már Praktikerben? Szétnéztél valaha, mennyi hulladék vackot lehet kapni, amire távolról sem használhatjuk a minőség szót?
Auchan, Tesco szintén nem a minőségről híres.
Szóval biztos nem ez az oka.
Kertészeti boltokban is megtalálod sokmindennek az olcsó meg a drága változatát.
Erre gondolsz?
Ez mondjuk nem a legolcsóbb, az inkább így néz ki:
Én sem láttam még "rendes" boltban, nem tudom miért, de mi a gond, probléma azzal, ha rendeled?
Úgy egyébként meg két dolgot lehet tenni (ezen kívül, bár ez nem tom milyen, ezek szerint te úgy tapasztaltad jó termék). Veszel egy öntöző tömlő dobot és arra tekered fel a slagot, avagy veszel csavarodásmentes slagot (ami egyébként nem csavarodásmentes, de tény, hogy kevésbé csavarodik, mint a hagyományos, olcsó slagok). No, ha ennek a végére teszel egy locsolófejet és megnyitod a csapot, mielőtt kihúznád/kiterítenéd, akkor nyilván nyomás alá kerül a slag és akkor tényleg nem tekeredik meg. Ez is valszeg csak azért nem tekeredett meg, mert eleve rákényszerít arra, hogy kihúzás előtt ráadd a nyomást (a végén pedig a locsolófej zár), hisz ezek a slagok úgy érik el maximális hosszukat, ez a lényegük.
A második volt nekem, a gyűrött.
A hagyományost már nem akarom soha többé.
Körülményes, annyira nem részletezném, a lényeg, hogy egy olyan simát, amiből az 50 méteres van vagy 10 kiló, el sem tudnám hozni. Falu, kocsi nincs.
A rendelés... ilyen névtelen oldalról nem fogok rendelni, küldenek valami működésképtelen vackot, vagy hamar tönkremegy, mit csinálok? Ezek biztos, hogy nem reagálnak a panaszra, és vissza sem tudom vinni.
Márpedig én rendszeresen visszaviszem, ha valami elromlik. Gyanúsan jó áron találtam a grundo oldalon, rákerestem a véleményekre, mindenki azt írta, hogy senki ne rendeljen tőlük. ez a dealextra sem bizalomgerjesztőbb.
Az emag még csak-csak, de az is 2 hét, mire kiküldi, nekem meg ma elszakadt a meglévő, 2 hétig hogy locsolok? Holnap elmennék bárhová a városban, ha tudnám, hogy lehet kapni.
azért köszi a segítséged!
2 napon belüli szállítást ígér ennél. Egyébként az emag egy gyűjtőoldal jobbára, vannak saját raktáras termékeik, de sok esetben külső raktárról dolgoznak, azaz lerendelik helyetted, ezt a linkeltet pl. az ugyismegveszel.hu-tól. Ennél is írja 1 valaki, hogy "szétjött", és én is csak ezt hallottam eddig erről, hogy nem túl tartós termék, de ki tudja ki hogy használja ugyebár. 6 hónap garanciát mernek rá vállalni, de ha neked az előző ennyit bírt, akkor ez is fog, ezek szerint baromira vigyázol rá, hogy valakinek szétjön az első héten... lehet egy istenbarma, aki tépi, húzza mint egy őrült a láncait... sosem tudhatod.
Rendes slagot is lehet rendelni és a fél colos nem annyira nehéz, én is 50m-est használok. Ezek már lényegesen vékonyabbak, mint régen a slagok, kb. negyedére tudták csökkenteni a falvastagságot. Ha azt rendelsz, azt szintén nem kell cipelni a faluból, de nem akarlak erről lebeszélni, csak az van, amit te is írtál, hogy ezt a terméket csak ilyen, jellemzően olcsó kínai termékek forgalmazásával foglalkozó megbízhatatlan webshopokban találod meg. Esetleg piacon, ha az van valamelyik környező városban, érdemes megnézni, székelyek szoktak behozni kínai termékeket a piacokra.
Köszönöm!
ez az úgyismegveszel sem egy garancia. :)
Az lesz, hogy holnap felhívok pár kertészeti boltot, hátha...
Én is húzgáltam az enyémet, 30 méteres volt, de rövid. Húztam, hogy még egy icipicit tudjak vele odébb menni.
A kút a kert közepén van, előre is meg hátra is jövök-megyek, szóval ki volt használva rendesen. Lehet csak szerencsém volt.
Ennél a linkeltnél 2 vélemény van, mindkettő nagyon rossz.
Ilyen csodaoldalon megtaláltam a 60 méterest 3 ezerért is meg 12 ezerért is. :D
Nem akarlak tovább fárasztani, de akkor két dolgot még tisztázzunk, mert úgy látom egy-két illúziót le kell nálad rombolni, rossz beidegződéseid vannak.
1. Magyarországon a garanciát el kell felejteni! Az több 100 ezer forintos termékeknél kezdődik és ott is botrányosan rossz! Garanciális ügyekre vonatkozó törvények úgy lettek módosítva, hogy az az eladónak igencsak kedvező, a vásárlónak pedig abszolút nem! Forgalmazónak jogában áll a kivizsgálási időt akár 30 napra is elhúzni, értsd a 30. napig nem muszáj bármit is tennie az ügyben, a 30. nap után, amennyiben nem kapod vissza a terméket, akkor kérvényezheted csak a termék cseréjét. Megteheti azt is, hogy visszaadja hibásan a terméket és azt mondja rá, hogy javítva lett, ha azt nem tudod a helyszínen ellenőrizni, ekkor újra pörög a 30 nap. Egy penny-s termék (ami nem is profilba vágó náluk ráadásnak okáért, mert alapvetően egy élelmiszer bolt, aminek van ilyen bolhapiac szerű lerakata) elhasználódása után keresel egy ugyanolyat és annál kritikus pont nálad a garancia, ezen "szívózol". Pont annál, amit soha a büdös életben ki nem cseréltek volna neked a Penny-be, mert nem tudták volna mire kicserélni... Az, hogy ilyen terméket vásároltál a Pennyben és kész lennél ott újra vagy akár a Tesco-ban, ezzel azt vállaltad és vállalnád most is, hogy 0 perc(!) garanciád lenne. Nulla, mert ezeket a termékekből minden bolt kap jellemzően pár darabot, 10-50 darab, meghirdetik, ez a csali gyakorlatilag, hogy bemenj, ami aznap el is fogy országosan és ennyi volt! Pénzed nem kapnád vissza, 30 napig elhúznák az ügyet, majd megállapítanák, hogy saját hibádból történt a meghibásodás, ennyi történne! Mert szinte bármilyen, a legkisebb külsérelmi nyom esetén nyugodtan kijelentheti azt, hogy nem rendeltetésszerű használatból eredő hiba, így elállhat a termék javításától/cseréjétől, ekkor te semmi mást nem tehetsz, mint független vizsgálóbizottsághoz fordulsz. Tök reális esélye van ennek egy pár ezer forintos terméknél, hogy megteszed... Semmivel!!! Semmivel nem megbízhatóbb hely a penny vagy a tesco mint ez a "bolt", ahonnan az emag rendeli meg neked!
2. Az, hogy egy kínai termék hol, mennyibe kerül az Magyarországon semmit nem jelent, mert mindenki akkora haszonkulccsal dolgozik, amit még elbír a pofája. Kínai termékek ára alapján tájékozódni maximum kínai webshopokban érdemes, azaz ott lehet adni arra, hogy egy hasonló termékből a drágább az minőségben jobb, mert ott van verseny, itt szabad rablás. Ez pedig egy kínai termék, amit keresel! Példának okáért, az általam linkelt, árban erősen eltérő két táguló locsolótömlő Kínából árban közel megegyező, az előbbi valamivel drágább ott, itt pedig jelentősen drágább. Annyival több az első, hogy azon fém szerelvény található, ez árban kb. 1000 forint alatti többletköltséggel jár egy kínai gyártónak, de a magyar meg úgy gondolja (és jól gondolja) azt eladhatja többért, mert fém, és a fém az strapabíróságot sugároz, ezt az érzést kelti. Egyébként ezek a fém gyors csatlakozók sokkal rosszabbak a műanyagnál, igaz, hogy a műanyag törékenyebb, de a fém rosszabbul zár, sokadik széthúzás után csöpög mellette a víz, míg műanyagokat évek óta használom problémamentesen, jól bírják. Kínai gyártók nyugati aggyal gondolkodnak, így a figyelemfelkeltésre adnak, mert nyugaton azzal lehet elérni bármit is, ha valami pofáncsapja őket, a volt keleti blokkban meg a stabilitásra, a masszívitásra adnak, így náluk azzal lehet üzletet kötni, Kína ezért így gyárt kétfélét mindenből, nagyon ügyesek, jól érzik a piacot!
Nem fárasztasz, sőt köszönöm, hogy utánanéztél.
3 boltot hívtam fel, háromból semmi, de az egyikben szokott lenni, csak elfogyott, a másikban meg ma délután jön áru, szerintük lesz benne, holnap hívom újra.
Sajnálom, ha rossz tapasztalataid vannak, de ez szerintem nálad rossz beidegződés, és nem nálam.
Rosszul állsz hozzá, talán meg sem próbálod soha érvényesíteni a jogaidat, mert úgy gondolod, hogy úgysem győzhetsz.
Pedig ez nem igaz.
Én visszaviszem, ha néha valami rossz, de ugye nem ez az alap. Az az alap, hogy működik.
Nemrég egy hajnyírót vittem vissza 3 napon belül, szó nélkül cserélték, szerintem a pénzt is visszaadták volna, de ugye evidens, hogy hajnyíróra volt szükségem. Ez a Media Markt.
A Tesco a legrosszabb példa volt részedről, mert ők azok, akik soha nem köteednek és mindent visszavesznek/visszafizetnek. Nem kötözködnek, nem kérdeznek, mi nem tetszett, már adják is a pénzt.
Nagyon dicséretes az üzletpolitikájuk ezen a téren.
Szertintem a Penny sem kekeckedett volna. Mivel nem állandó termék, nyilván nem tudják cserélni, de úgy gondolom, az árát visszaadják, ha visszaviszem, hogy hibás. Nem fogják elküldözgetni javításra, mert azzal még rosszabbul járnak. Persze itt sem arról van szó, hogy 2 hónap használat után viszed vissza, hanem 3 napon belül.
De vittem már vissza elszakadt táskát is kínaiba, ott mondjuk kellett a kitartás, de nem hagytam magam, kértem vissza a pénzem. Végül visszaadta, de hát ő beszélni se nagyon tudott magyarul, nem hogy a jogokról bármit tudott volna...
Ismerősi körben is így működik, nem benyeljük a dolgot, hanem kiállunk magunkért, és szerintem ez egyre gyakoribb. Ettől vagyunk tudatos vásárlók. Ajánlom Neked is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!