Kezdőoldal » Otthon » Kert » Sütötököt érdemes még elültetni?

Sütötököt érdemes még elültetni?

Figyelt kérdés
Hozna termést,ha locsolva lenne? Beérne?

2019. jún. 30. 11:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen, persze időjárás függő. Lehet korai, vagy késői ősz.
2019. jún. 30. 12:17
 2/7 anonim ***** válasza:
Hosszú, meleg ősz esetén beérne a termés egy része. Nem lehet tudni, milyen lesz a szeptember meg az október.
2019. jún. 30. 15:58
 3/7 anonim ***** válasza:

Ti csináltatok már ilyet, hogy ajánljátok?

Vagy hadd csinálja, nem a ti bajotok?

Nem fog már beérni.

Áprilisban el kellett volna vetni.

Még ha május elején írod ki a kérdést.

Na de holnap július.

A normál vetési időhöz képest több, mint 2 hónapos csúszásban vagy!

Hiába lenne hosszú ősz, ősszel rövidebbek a nappalok, azok nem pótolják azt, amit nyáron elmulasztasz.

A kabakosokat az év 100. napján vetették régen, sokan még ma is így csinálják, vagy ha hűvös idő van, 1-2 héttel később.

Az ugye április 10 körül lenne.

Semmiképp sem június végén vagy július elején.

HA belevágsz, csalódni fogsz.

Szerintem meg ne csalódj, ne menjen el a kedved a kertészkedéstől.

Vess olyasmit, amit ilyenkor lehet, a sütőtököt meg jövőre majd idejében vesd el!

2019. jún. 30. 20:47
 4/7 A kérdező kommentje:

3.Köszönöm!

Mit érdemes még elültetni?

2019. jún. 30. 22:28
 5/7 anonim ***** válasza:
Cékla, csemegekukorica
2019. jún. 30. 23:16
 6/7 anonim ***** válasza:

Olvasd el még egyszer a #2-t. Én nem ajánlottam. Azt írtam, hogy csak hosszú őszön érhet be pár darab, amire nincs garancia.

És igen, hosszú őszön beérhet pár. Októberben is simán beérik jó időben, ami akkorra lesz elég fejlett. Nem számít a rövid nappal, épp ez jó hatású a beérésre. Próbáld ki, ha van helyed, ilyenkor nyáron nagyon gyorsan fejlődik, ha van meleg meg sok víz.

Ez az egész persze nem a hosszú tenyészidejű Nagydobosira vonatkozik (igaz, nem írta a kérdező), hanem a mostanában szinte mindenki által termelt Orange típusú narancssárga, hosszú sütőtökre, ami elég rövid tenyészidejű. Normál időben, május elsején vetve őszre már a harmadik kötést szokta érlelni.

2019. júl. 1. 05:25
 7/7 anonim ***** válasza:

"Mit érdemes még elültetni?"

Ugye te nem palántát ültetnél, hanem magot szeretnél VETNI?

2019. júl. 1. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!