Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szőlőt korán reggel vagy este...

Szőlőt korán reggel vagy este 7 után permetezhetem?

Figyelt kérdés
Otelló szőlőm van egy kis kert, reggel voltam kint, és tiszta víz még 7 órakor is, azon gondolkoztam hogy ha 7-8 óra körül kimegyek este akkor már permetezhetek vajon?Van rajta most sok, és nem akarnám megégetni sem, de annak sincs értelme ha reggel a vizes leveleket locsolom, ezért gondoltam a 7 utáni permetezésre. Szerintetek?
2019. jún. 26. 13:12
 1/6 anonim ***** válasza:
Teljesen jó az este 7. Csak a szúnyogok ne csípjenek halálra:) Az a lényeg, hogy még azelőtt permetezz, mielőtt belekap a peronoszpóra.
2019. jún. 26. 14:26
 2/6 A kérdező kommentje:
most még azért elég meleg van este is, de szerintem 7-től már nem vészes, nem?
2019. jún. 26. 14:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Az estiek jobbak .Nem a megégetés miatt,hanem jobban felszívódik a növényben .
2019. jún. 26. 16:08
 4/6 A kérdező kommentje:
Na köszönöm, akkor marad az este.
2019. jún. 26. 16:11
 5/6 anonim ***** válasza:

Tegnap este 7-kor még 32 vagy 33 fok volt. Ha ilyen időben leszórod mondjuk rézzel, az biztos megégetés. Meg még van pár ilyen szer.

Szerintem eső lehetett nálad előző nap, azért volt olyan nagy páratartalom, hogy csupa víz lett a szőlő. Alapesetben reggel 7-kor már legfeljebb pár vízcsepp van a szőlőn. Én is olyankor szoktam permetezni.

Mivel akarod amúgy az Othellót? Peronoszpóra nem szokta bántani, a lisztharmatra viszont extraérzékeny, az ellen kell mondjuk Topas meg Karathane. Meg kocsánybénulás ellen magnézium.

2019. jún. 27. 16:19
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem volt eső, alapból ilyen kastos még reggel 7 órakkor.
2019. jún. 27. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!