Reggel vagy este öntöztök?
"No és a reggeli öntözés esetén a melgben 'megfő' a növény."
Már miért főne meg??? A jóisten is csinál 40 fokos kánikulában néha egy hirtelen záporesőt vagy zivatart, és olyan hideg a víz, hogy néha jégszemek is esnek benne. Aztán pár perc az egész zuháré, elvonul a felleg és újra dögmeleg lesz. És a növényeknek semmi baja tőle...
Nem fő meg semmi!
disznók elé gyöngyöt.
locsoljatok este és utána mérgezzétek magatokat gombaölővel, csigaméreggel, moha-stop-pal!
Az őseimtől azt láttam, hogy este öntöznek, és a szomszédaim is így tesznek.
Viszont több cikkben is olvastam, hogy legjobb mégis reggel, mármint kora reggel (ami egyeseknek inkább hajnalnak számít), mert ekkor maguk a növények hamarabb megszáradnak. Esti öntözésnél viszont akár egész éjszaka is vizesek maradnak, és ezáltal kitettebbek bizonyos betegségeknek, fertőzéseknek... Továbbá kora tavasszal és ősszel azért jobb a reggeli öntözés, mert akkor a hideg éjszakák miatt is nagyobb veszélyben vannak vizesen, mint szárazon a növények...
A 4 választ 10 éve növényekből élő diplomás agrármérnökként írtam.
És az életben is tapasztalom, hogy az emberek szerint este kell locsolni.
Pl: régebben, míg olcsóbb volt a vezetékes víz ebben az időszakban durván lecsökkent a víznyomás.
A "buta parasztok" pedig nappalra is rányomják a szórófejeket a táblákra.
Nekem még csak permetszerrel vagy lombtrágyával sikerül a leveleken perzselést létrehozni.
Megfőzni meg csak a konyhában sikerült őket.
A nyári vetésű aprómagvú növényeket napi 2-4 alkalommal is meg kell öntözni, hogy ne száradjanak ki a csírák.
Ezek nem ismerik a hagyományokat.
Ha kiszáradnak, akkor elhalnak. Jó mondjuk ez speciális eset, de nehéz elmagyarázni a vevőknek, hogy nem a mag a hülye, amit tőlem vettek. És nem csak este és/vagy reggel lehet locsolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!