Árt a kaktusznak, ha kicsi cserépben hagyom?
Lesz valami baja? Persze, a földet kavarom homokkal, hogy ideálisabb legyen neki.
Csak nagyon magas cserepem van, abba pedig nem raknám.
Hát, akkor sajnos megégtek. Ugyanaz a jelenség, mint ha hófehér bőrrel kifekszik az ember napozni a nyár közepén, aztán estére ordít, ha valami a bőréhez ér. Csak az ember bőre megújul, a kaktuszé meg ilyen lesz már örökre.
Hetente legalább egyszer le szoktam itt írni valakinek, hogy a kaktuszt kirakáskor szoktatni kell a naphoz, félárnyékos helyen pár napig, neked sajnos pont nem írtam le, mert még konkrét kirakásról nem volt szó.
Nekem is kint van a kaktuszaim közül vagy 300, én mindig úgy kezdem, hogy olyan helyre teszem, ahol csak de. 9-ig süt rá a nap, aztán vagy 5 nap után mennek a napos helyre, amikor már hozzászoktak az UV-hez. Így nem égnek meg, viszont szépen fejlődnek. Tavasz óta folyamatosan vannak virágzók, pedig egy virág csak pár napig nyílik.
Ne, majd leesnek, ha elöregszenek, addig meg hasznosak azért a növény számára.
Bár így újra átolvasva, lehet, hogy ez még nem napégés, hanem csak a hirtelen nap miatti elszíneződés. Ez főleg nem olyan súlyos dolog, csak nem túl szép. Mindegy, majd kinövi a pozsgás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!