Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mijért ég bele a damil a...

Mijért ég bele a damil a damilfejbe?

Figyelt kérdés
Most vettem a damilfejet és nem tudom hogy miért ragad/ég bele a damil!Elöre is köszönöm válaszotokat!

#Kerti gépek #Fűkasza használata
2019. jún. 8. 21:11
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok. Közben kiderült nálam, hogyha rossz szögben rakom be az orsót a damilfejbe, akkor elkezd súrlódni, megolvad, szakad, stb. Az összes többi, amit írtam nem számít.
2019. júl. 18. 03:46
 22/33 anonim ***** válasza:
mi az hogy rossz szögben?
2019. júl. 18. 08:10
 23/33 anonim ***** válasza:
Huhh, nehéz leírni, fényképezni egyszerűbb lenne, de azért megpróbálom. Van az orsó, amire feltekered a damilt, azon van egy nyíl meg "rewind" vagy ilyesmi föléje írva. A nyílnál szoktam beakasztani a damilt, és a nyíl irányába tekerem fel mindkét szálat, utána meg beakasztom őket 1-1 pöcökbe ideiglenesen, hogy ne tekeredjen ki. Van a damilfej alja, amibe belerakod az orsót, és amin van 2 kivezetés a két szálnak. Kétféleképpen lehet beletenni az orsót. Az egyiknél a nyíl az egyik kivezetés alatt lesz közvetlenül, a másiknál 90°-al elforgatod, és a két kivezetés közötti részen lesz a nyíl. Na ez a második a rossz szög, ennél mindig beragad nálam az egyik szál, vagy elszakad gyakorlatilag 5 percen belül. Ha viszont szétszedem, kiszabadítom a szálat, és 90°-al elforgatva teszem vissza az orsót, akkor gond nélkül megy órákon át, amíg nem kell damilt cserélni.
2019. júl. 19. 01:20
 24/33 anonim ***** válasza:

Aztán lehet, hogy ez csak az MTD kaszáknál van így, és más gyártónál máshogy rossz a damilfej. Én kipróbáltam már mindent, amit javasoltak, szoros és laza feltekerést, gáz visszavételét, másik damilt, kisebb füvet, hidegben kaszálást, és még franc tudja miket, de csak ez használt nálam. Sejtettem, hogy rosszul rakom össze, de csak onnan jöttem rá, hogy vettem két új damilfejet, mert az eredeti már kezdett széthullani. Aztán amikor a zsír új fejnél is szakadt, akkor megnéztem a másiknál, hogy gyárilag hogyan rakták össze. Akkor tűnt fel, hogy más szögben tették bele az orsót, mint ahogy én szoktam. Egyébként nem biztos, hogy rájöttem volna. Elég gáz szerintem, hogy nem "hülyebiztos", és nincs úgy megoldva, hogy csak jól lehessen összerakni. Na mindegy, szerintem egy pár ezres tanulópénzt elment erre, annyi damilt ledaráltattam vele így.

Amúgy arra, amire használom elmegy ez a legolcsóbb MTD kasza. 35k-ba fájt, 500nm-en nyírom a parlagfüvet vele nyáron 1-2 havonta. Vannak persze hülyeségei, pl a csavaroknak utána kell húzni, és a heveder ultra szar, meg persze volt ez a damilos probléma is, de összességében nincs értelme erre egy Stihlt venni 5x ennyiért, aztán 2-3 év után az is bemondja az unalmast. Legalábbis azt mondják már a régi jó márkáknál is megy a tervezett elavulás. Mostanra 1.5 év alatt nagyjából behozta az árát, mert más elég drágán nyírná le ezt a területet. Ha még kibírja ugyaneddig, akkor boldog leszek. Hallani, hogy minden súrlódik benne, meg ráz is egy kicsit, de ez van. Szerintem a következő is ilyen lesz, vagy megpróbálok alkatrészt szerezni, ha nem a motor megy tönkre benne először, hanem a nyele. Gyakorlatilag már minden van utángyártottan ezekhez a kínai vackokhoz, damilfejet is innen vettem: [link] A gyári alkatrész sokszor annyiba kerül, ha egyáltalán van...

2019. júl. 19. 01:46
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy nem jól értem, amit írsz, de az orsó elforog ott bent, ettől adagolja a damilt. Tehát bárhogy teszed be, miután lekoppintottad a földhöz, az orsó máris máshogy áll. Ha nem forogna el, akkor nem jönne ki belőle a damil.
2019. júl. 19. 05:15
 26/33 anonim ***** válasza:
75%

# 25

Én inkább nem is írtam...Úgy se hinné el, hogy nem számít az orsó állása.

Inkább az lehet, hogy ebben az állásban anélkül be tudja rakni, hogy nagyon belógnának az utolsó menetek és kevésbé hurkolódik a damil.

2019. júl. 19. 08:31
 27/33 anonim ***** válasza:
0%
Amennyire értem ezeknek a működését, az orsó csak akkor forog el, amikor lenyomom a földre, hogy adjon több damilt. Érdekes módon azután is normálisan működik tovább, szóval vagy magától a jó helyre áll be damil adagolásnál is, vagy csak az elején számít, hogy hogyan áll. Nem tudom pontosan, hogy miért csak így működik normálisan MTD kaszával, de ez van. Nyugodtan belemagyarázhattok akármit, a lényegen nem változtat.
2019. júl. 20. 03:02
 28/33 luigi2 válasza:
Nekem is mindég beragad az a khurva damil. De van, hogy már az első adagolásnál és van, hogy csak a vége felé. De olyan még nem volt, hogy végigért volna szorulás nélkül. Általában ezzel bahszom el az időt nem is a kaszálással.
2020. szept. 20. 09:23
 29/33 anonim ***** válasza:

Én most vettem egy damifejet és szar vékony/puha damil volt benne.

Még le se tudtam használni, az ötözik koppintásnál már összegabajodtak a menetek...

Újratekercseltem, de megint.

A vastagabb damillal ilyen még sose volt.

Nem tudom, hogy egyenesesen dobjam ki vagy megpróbáljam megint.

Legközelebb lehet, hogy befújok egy kis szilikont, hogy ki tudjon csúszni az amelyik aláhurkolódik, de lehet, hogy szart se ér...

2020. szept. 20. 18:18
 30/33 anonim ***** válasza:
Nálam vékony damillal sem volt gond, bár abból csak annyi volt, amit a fejhez adtak. Majd lövök képet, esetleg videot, hogy hogyan kell.
2020. szept. 21. 04:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!