Mijért ég bele a damil a damilfejbe?
Aztán lehet, hogy ez csak az MTD kaszáknál van így, és más gyártónál máshogy rossz a damilfej. Én kipróbáltam már mindent, amit javasoltak, szoros és laza feltekerést, gáz visszavételét, másik damilt, kisebb füvet, hidegben kaszálást, és még franc tudja miket, de csak ez használt nálam. Sejtettem, hogy rosszul rakom össze, de csak onnan jöttem rá, hogy vettem két új damilfejet, mert az eredeti már kezdett széthullani. Aztán amikor a zsír új fejnél is szakadt, akkor megnéztem a másiknál, hogy gyárilag hogyan rakták össze. Akkor tűnt fel, hogy más szögben tették bele az orsót, mint ahogy én szoktam. Egyébként nem biztos, hogy rájöttem volna. Elég gáz szerintem, hogy nem "hülyebiztos", és nincs úgy megoldva, hogy csak jól lehessen összerakni. Na mindegy, szerintem egy pár ezres tanulópénzt elment erre, annyi damilt ledaráltattam vele így.
Amúgy arra, amire használom elmegy ez a legolcsóbb MTD kasza. 35k-ba fájt, 500nm-en nyírom a parlagfüvet vele nyáron 1-2 havonta. Vannak persze hülyeségei, pl a csavaroknak utána kell húzni, és a heveder ultra szar, meg persze volt ez a damilos probléma is, de összességében nincs értelme erre egy Stihlt venni 5x ennyiért, aztán 2-3 év után az is bemondja az unalmast. Legalábbis azt mondják már a régi jó márkáknál is megy a tervezett elavulás. Mostanra 1.5 év alatt nagyjából behozta az árát, mert más elég drágán nyírná le ezt a területet. Ha még kibírja ugyaneddig, akkor boldog leszek. Hallani, hogy minden súrlódik benne, meg ráz is egy kicsit, de ez van. Szerintem a következő is ilyen lesz, vagy megpróbálok alkatrészt szerezni, ha nem a motor megy tönkre benne először, hanem a nyele. Gyakorlatilag már minden van utángyártottan ezekhez a kínai vackokhoz, damilfejet is innen vettem: [link] A gyári alkatrész sokszor annyiba kerül, ha egyáltalán van...
# 25
Én inkább nem is írtam...Úgy se hinné el, hogy nem számít az orsó állása.
Inkább az lehet, hogy ebben az állásban anélkül be tudja rakni, hogy nagyon belógnának az utolsó menetek és kevésbé hurkolódik a damil.
Én most vettem egy damifejet és szar vékony/puha damil volt benne.
Még le se tudtam használni, az ötözik koppintásnál már összegabajodtak a menetek...
Újratekercseltem, de megint.
A vastagabb damillal ilyen még sose volt.
Nem tudom, hogy egyenesesen dobjam ki vagy megpróbáljam megint.
Legközelebb lehet, hogy befújok egy kis szilikont, hogy ki tudjon csúszni az amelyik aláhurkolódik, de lehet, hogy szart se ér...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!