Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mijért ég bele a damil a...

Mijért ég bele a damil a damilfejbe?

Figyelt kérdés
Most vettem a damilfejet és nem tudom hogy miért ragad/ég bele a damil!Elöre is köszönöm válaszotokat!

#Kerti gépek #Fűkasza használata
2019. jún. 8. 21:11
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

"Mi súrlódna? A damilfejben nincs nagy mozgás. "

ha jól tekerted fel a damilt nincs, de nem mindenki született olyan ügyesnek és okosnak, mint te

2019. jún. 10. 19:05
 12/33 anonim ***** válasza:
Esetleg megmondhatnátok, hogy mitől mozogna a damil a fejben. Mert szerintem együtt forog minden, még a levegő se mozgatja, mert belül, ugye, teljesen védve van a légáramlattól. Ráhúzódik, és onnantól már feszes, akár jól van feltekerve, akár rosszul.
2019. jún. 11. 06:19
 13/33 anonim ***** válasza:
Olvasd el. Leírtam.
2019. jún. 11. 06:49
 14/33 anonim ***** válasza:
64%
Nem írtad le. Ezért kérdezem. Tényleg érdekel.
2019. jún. 12. 06:06
 15/33 anonim ***** válasza:

Amikor áthurkolódik és meghúzódik, akkor a damil a súrlódástól felmelegszik, összeolvadnak a menetek.

Ehhez elég egy egyszeri alkalom, ami kb fél másodperc alatt megtörténik.

Ha a csak néhány menetnyi damil van, akkor a damilfej orsójába is beleolvadhat.

Ennyi.

Nem tudod felfogni?

Rakhatsz bele márkásat is, akkor is nagy erők és magas hő keletkezik, nagy súrlódással.

Nyilván a gagyi, merev damilnál gyakoribb, de megoldató márkással is.

2019. jún. 12. 07:15
 16/33 anonim ***** válasza:
38%
El nem tudom képzelni mitől lehet!De az biztos,hogy a damilfejben nem tud keletkezni hő,főleg akkora hogy megolvadjon a damil!Nagyon érdekes válaszok születtek,jókat derültem rajta! :))) Esetleg kint hagytad a tűző napon,vagy a szöghajtás melegszik,de még ezek miatt sem tudom elképzelni ezt a damil olvadást,beégést!
2019. jún. 14. 15:01
 17/33 anonim ***** válasza:

Te is fogyatékos vagy, mint a 85%-os.

És még büszke is vagy rá, gratulálok!

A műanyag megolvadásához több száz fok kell.

A szöghajtásnál keletkezhet ilyen hő, de előbb fordul le a damilfej, minthogy bevezesse a meleget a damilig.

A napmeleg se tud ennyi hőt adni.

Ezt nézzétek nyomik!

A vasat a súrlódásból fejlesztett hővel is lehet hegeszteni, amihez több, mint 1000 fok kell.

https://www.youtube.com/watch?v=-aEuAK8bsQg

2019. jún. 14. 17:42
 18/33 anonim ***** válasza:
Te 70%-os!Pont azt írtam,hogy nem lehetséges,hogy akkora hő keletkezzen,hogy megolvadjon a damil!
2019. jún. 15. 11:29
 19/33 anonim ***** válasza:

"De az biztos,hogy a damilfejben nem tud keletkezni hő,főleg akkora hogy megolvadjon a damil!"

Hát akkor mi a bánattól olvadt össze a kérdezőnek, meg nekem is?

2019. jún. 15. 12:27
 20/33 anonim ***** válasza:
25%
Nekem is megolvadt, lehet, hogy túl szorosan tekerted fel. Ma lazábbra hagytam, és nem volt gond vele. Igaz ma 20°C volt a tegnapi 35 helyett, és nem is nyomtam neki annyira a gáz. Biztos, hogy van valami súrlódás, mert 250°C körül olvad meg a műanyag normál esetben. A feltekerés is számíthat, meg talán az is, hogy milyen szögben teszed vissza az orsót a fejbe. Ma mindenre figyeltem, de szerintem a legtöbbet a fordulatszám és az időjárás számít. Vastag jobb damilnál ugyanúgy előfordult velem, mint vékonynál, szóval a damil minőségétől biztosan nem függ.
2019. jún. 16. 19:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!