ha jól tekerted fel a damilt nincs, de nem mindenki született olyan ügyesnek és okosnak, mint te
2019. jún. 10. 19:05
12/33 anonim válasza:
Esetleg megmondhatnátok, hogy mitől mozogna a damil a fejben. Mert szerintem együtt forog minden, még a levegő se mozgatja, mert belül, ugye, teljesen védve van a légáramlattól. Ráhúzódik, és onnantól már feszes, akár jól van feltekerve, akár rosszul.
2019. jún. 11. 06:19
13/33 anonim válasza:
Olvasd el. Leírtam.
2019. jún. 11. 06:49
14/33 anonim válasza:
Nem írtad le. Ezért kérdezem. Tényleg érdekel.
2019. jún. 12. 06:06
15/33 anonim válasza:
Amikor áthurkolódik és meghúzódik, akkor a damil a súrlódástól felmelegszik, összeolvadnak a menetek.
Ehhez elég egy egyszeri alkalom, ami kb fél másodperc alatt megtörténik.
Ha a csak néhány menetnyi damil van, akkor a damilfej orsójába is beleolvadhat.
Ennyi.
Nem tudod felfogni?
Rakhatsz bele márkásat is, akkor is nagy erők és magas hő keletkezik, nagy súrlódással.
Nyilván a gagyi, merev damilnál gyakoribb, de megoldató márkással is.
2019. jún. 12. 07:15
16/33 anonim válasza:
El nem tudom képzelni mitől lehet!De az biztos,hogy a damilfejben nem tud keletkezni hő,főleg akkora hogy megolvadjon a damil!Nagyon érdekes válaszok születtek,jókat derültem rajta! :))) Esetleg kint hagytad a tűző napon,vagy a szöghajtás melegszik,de még ezek miatt sem tudom elképzelni ezt a damil olvadást,beégést!
2019. jún. 14. 15:01
17/33 anonim válasza:
Te is fogyatékos vagy, mint a 85%-os.
És még büszke is vagy rá, gratulálok!
A műanyag megolvadásához több száz fok kell.
A szöghajtásnál keletkezhet ilyen hő, de előbb fordul le a damilfej, minthogy bevezesse a meleget a damilig.
A napmeleg se tud ennyi hőt adni.
Ezt nézzétek nyomik!
A vasat a súrlódásból fejlesztett hővel is lehet hegeszteni, amihez több, mint 1000 fok kell.
Te 70%-os!Pont azt írtam,hogy nem lehetséges,hogy akkora hő keletkezzen,hogy megolvadjon a damil!
2019. jún. 15. 11:29
19/33 anonim válasza:
"De az biztos,hogy a damilfejben nem tud keletkezni hő,főleg akkora hogy megolvadjon a damil!"
Hát akkor mi a bánattól olvadt össze a kérdezőnek, meg nekem is?
2019. jún. 15. 12:27
20/33 anonim válasza:
Nekem is megolvadt, lehet, hogy túl szorosan tekerted fel. Ma lazábbra hagytam, és nem volt gond vele. Igaz ma 20°C volt a tegnapi 35 helyett, és nem is nyomtam neki annyira a gáz. Biztos, hogy van valami súrlódás, mert 250°C körül olvad meg a műanyag normál esetben. A feltekerés is számíthat, meg talán az is, hogy milyen szögben teszed vissza az orsót a fejbe. Ma mindenre figyeltem, de szerintem a legtöbbet a fordulatszám és az időjárás számít. Vastag jobb damilnál ugyanúgy előfordult velem, mint vékonynál, szóval a damil minőségétől biztosan nem függ.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!