Kezdőoldal » Otthon » Kert » Borostyán szaporítása?

Borostyán szaporítása?

Figyelt kérdés

Szomszéd engedélyével vágtunk kb. 20 cm-t a borostyánukból.

Teliraktunk pár OBI-s vödröt, egy vödörbe 50 szál fért.

A vödröket teliengedtük vízzel. Hetente kiöntjük és friss vizet öntünk

Május 25.-én tettük ezt, most Június 8.-a van. 14 napja.

Egy terasz részen vannak, szóval direkt napfény nem süti őket, de bőven jut napfény azért.

Idáig még nem látjuk rajtuk h. "szőrösödnének".

Mit rontunk el? Vagy várjunk még?

A levelek már kezdegetnek elszáradni.

Köszi!

2019. jún. 8. 14:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Tőről érdemes szaporítani. Lehajtasz egy ágat földre, gyorsan kigyökeredzik
2019. jún. 8. 15:05
 2/5 anonim ***** válasza:
Igaza van az elsőnek, plusszban annyit hogy ha vízben gyökerezteted, azt nem nyár elején kell, hanem tél közepén, hűvösebb helyen, majd ápr. környékén kiültetni.
2019. jún. 8. 16:31
 3/5 anonim ***** válasza:
52%

Jól gondold meg mit csinálsz.Ez egy olyan gyom növény a kertészek ,mezőgazdászok szerint,ahol ez megtelepszik kí irtani is nehéz lesz.Olyan erőszakos,minden növényt kí irt a környezetéből .Gyökérzete több méterrel megy el a föld alatt.Felfelé amire csak rá tud kapaszkodni,addig megy felfelé.A tégla fugáiból meg értem kiszaggatni a gyökereit.

Nem elszárad ,csak levelet vált .A gyomírtó sem nagyon hat rá,csak a friss levelekre

2019. jún. 8. 16:35
 4/5 anonim ***** válasza:
26%

Amerre a szem ellát,szinte mindenhol ez a növény uralta el magát.Teszi tönkre az erdőben a fákat,talajt is .

Ne gondolj olyan nagy szívességre amit a szomszéd érted megtett .

2019. jún. 8. 19:00
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azt rontottad el, hogy ahogy volt, úgy tetted vízbe a szálakat, nem szedted le a levelek többségét.

Úgy tudom, vízben is ki kellene gyökereznie, de én azt csinálnám, hogy végeleges helyre, a felásott földbe dugdosnám, vagy szaporítócserepekbe, úgy, hogy hajtásonként csak 3 kisebb levél maradjon a csúcson. (Nagy levelek esetén félbe vágva.) Ha végleges helyre dugványozod, annak a hátránya, hogy tovább kell gyommentesen tartani, előnye meg, hogy nem kell átültetni, egy évvel hamarabb fog megnőni. Valamint, hogy ott akár 20 cm-t is a földbe tehetsz, hogy csak a meghagyott levelek látszódjanak ki a földből.

Nem laksz Hevesben véletlenül? Van ilyen földön mászó borostyánom, biztos van egy csomó legyökeresedve, fel lehetne darabolni.

2019. jún. 8. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!