Ha veszek mentat akkor abbol nehez otthon a szaporitas?
Télire be kell bugyolálni a cserepet, hogy ne fagyjon el a gyökér. A növény lefagy, de tavasszal megint kihajt.
Ha beviszed, jó eséllyel kinyiffan, vagy legalábbis lepukkan tavaszra.
A bebugyolálás olyan sokat nem ér, mert nem fejleszt hőt, amit megtartson a csomagolás. De amúgy nem is fontos, mert a mi éghajlatunkon nem jellemző, hogy elfagyjon. Ha az ablakba van téve, akkor az üveg enged át annyi hőt, ami a mentának elég. Vagy ha az erkély nem teljesen nyitott, akkor egy belső sarokba teszed télre, ahol megreked a fal kisugárzott hője. Arra vigyázz, hogy ne száradjon ki teljesen. És fagyban csak hideg vizet, vagy havat-jeget tegyél rá, ne meleg vagy szobahőmérsékletű vizet, mert a hirtelen kiolvasztás elfagyást okoz.
Régebben szaporítottam eladásra, és a cserépben a földre lerakott menta (kertben) soha nem fagyott el.
Szerintem sem kell bugyolálni, mint írtam, nekem egy fa ládában van, tehát a föld hője, ami egy szántóföldnél érvényesül, az egy ládában nincs meg.
És mégsem fagyott el évek óta. Meg fog fagyni a gyökere, de fagytűrő, és ki fog hajtani, ebben biztos lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!