Élesztő szaporítása otthon?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Tartott már otthon esetleg valaki élesztőt? Ha igen tudna segíteni,hogyan lehetne szaporítani őket? Köszi.2018. ápr. 7. 19:17
1/9 anonim válasza:
Minek? A tenyésztéshez szükséges cuccok árából több kiló kijön.
2/9 anonim válasza:
Külön boltból, külön márkájú élesztőket vegyél a beltenyészet elkerülése érdekében. Nagyon nehéz megállapítani a nemüket, de általában a lány élesztő sikít kicsomagoláskor. Bontsd ki őket, és tedd szorosan egymás mellé. Kölcsönös szimpátia esetén hamarosan kis élesztők fognak születni.
3/9 A kérdező kommentje:
Pusztán kíváncsiságból kérdeztem,ennyi.:) De ahogy látom a válaszok alapján nem sokan csinálták eddig. Szomorú. Pedig nagyon érdekelt. :(
2018. ápr. 12. 19:48
4/9 anonim válasza:
Vegyél petricsészéket, TGE agart. Az élesztőből csinálj egy vizes szuszpenziót, majd lemezöntéssal tenyészd ki őket.
5/9 A kérdező kommentje:
Figyelj te nagyon vicces kedvedben vagy,ha nem tudsz segíteni húzz el hülyegyerek.
2018. ápr. 12. 20:40
6/9 anonim válasza:
4-es vagyok. Nem értem mi a problémád, mivel élesztőt így kell szaporítani. Nézz utána, ha nem hiszel nekem.
7/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom,úgy néz ki mintha az összes válaszoló ugyanaz a személy lenne mivel mindegyik 71%-os. És így azt hittem te vagy a második, aki baromságokat írt. Viszont ha nem,akkor köszönöm az infót.
2018. ápr. 15. 16:02
8/9 anonim válasza:
Leginkább azért nem szokás otthon élesztőt szaporítani, mert ha valaki rászánja magát, hogy ezzel tököljön, az általában otthon szokott kenyeret sütni, akkor meg már ha úgy is ilyenekkel szórakozik, akkor sokkal inkább kovászt érlel.
A kovász gyártásnak, "öreg kenyérből" meg van a maga folyamata, vannak róla jó leírások, hogy lehet egy kultúrát (persze rendszeres karbantartás mellett) hosszú távon (gyakorlatilag bármeddig) fenntartani.
Mint az őskorban a tűz őrzése. :)
9/9 A kérdező kommentje:
Hát igen,gondolkoztam a kovászon is köszi a tippet.
2018. szept. 7. 19:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!