Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ilyen esetben a viz lemossa...

Ilyen esetben a viz lemossa még a permetszert?

Figyelt kérdés

Van egy barackfám, ami alatt vannak földiepreim. Leszórtam mospilannal a barackfát, majd alatta lévő földi epret 10 percre rá leszedtem, és jól megmostam. Elfogyaszthatom ? szerintetek a méreg (igaz a földieper levelei takarják is valamelyest, de szívódhatot fel a méregből?)

Egyébként 5L vizhez tettem 2g- permetszert amivel szórtam a fát.

2019. jún. 5. 14:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

ha permetezés előtt szedted volna az epret, akkor nem lenne probléma

én nem enném meg

2019. jún. 5. 14:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Az eper ugyanúgy kapott a permetböl, mint a fa, és hiaba mosod, mérgezö lehet. Az, hoyg milyen mértékben, azt megmondani nem lehet, de egyetlen épeszü ember sem kickáztatná az egészségét/életét azzal, hogy frissen permetezett gyümölcsöt eszik.
2019. jún. 5. 14:55
 3/6 mindentudó99 ***** válasza:
Én nem enném meg.
2019. jún. 5. 14:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Qka, meg ne edd.
2019. jún. 5. 15:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Meg nem halhatsz tőle, ahhoz meg kellene enned kb. 12 ilyen 4 grammos zacskónyi granulátumot.

Szóval, ennyitől nem lehet még egy hasmenésed se, de azért valahogy mégse szívesen eszik az ember rovarölőszert, én nem enném meg. Vannak ilyen berögzült fóbiák. Én mondjuk a spenótot se eszem meg.

2019. jún. 5. 17:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Néhány száz forinttért festékboltban, háztartási boltban, de kertészeti szakboltokban is lehet kapni 20 m2-es takarófóliát. Én azzal szoktam letakarni a salátát, földiepret, spenótot, sóskát, amikor permetezek. Ha meg van eszem és előre leszedem az epret, meg a salátát, akkor olyan szert választok, ami a fákra ugyan 10 nap de a salátára 3.

Frissen permetezett epret nem ennék, nekem gyerekeim vannak...

2019. jún. 6. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!