Kb egy éve él vakond a kertünkben tavaly télen eltünkt de idén ztavasz óta ujra itt tanyázik.Teljesen feltúrta a füvet végig a járda mellett és még a tujákat is körbe dúrta félő hogy mindent tönkre tesz.Tudom hogy védett állat nem is szivesen gyilkolnám meg csak valahogy mégis jó lenne megszabadúlni tőle.Mivel tudnék?
2008. nov. 12. 14:40
1/8 anonim válasza:
Nekünk van napelemes vakondriasztónk, de esküszöm, a sípolás engem készít ki, a vakondot nem igazán zavarja. Szóval engem is érdekelne a kérdés.
2008. nov. 12. 15:05
2/8 anonim válasza:
Az öregemék minden túrásba dugtak 1 jó nagy meggyújtott borászati kéncsíkot, a likat meg bedöngölték. A keletkezett SO2-t nem szabad beszíni, mert maró.
2008. nov. 12. 16:12
3/8 anonim válasza:
Én csak arra emlékszem, hogy apukám hajnalban asóval a kezében golfozott mindig :) akkor ásnak a kis dögök. miután kiütötted, vidd el valahova és engedd ell.
2008. nov. 12. 21:23
4/8 anonim válasza:
A vakondtúrásba, szájával felfelé, rakj lehetőleg fél literes műanyag flakonokat vagy üdítős üvegeket. Pár centi álljon ki a földből. A szél belefúj és ezt a vakond nem bírja elviselni(jó a hallása),el fog költözni messzebre. Tuti és olcsó. Nekem bevált.
2008. nov. 13. 11:09
5/8 anonim válasza:
Hát igen.
Kénes szalag, Tacskó és hasonlók elég brutális dolgok a kis mütyürök szempontjából...
Bár kétségtelenül zavaróak tudnak lenni.
Jómagam a "manuális2 befogás és költöztetés mellett voksolok.
Van valamiféle virág /pocokvirág/ aminek a szagát nem tudják elviselni az apróságok, de azt nem találtam meg errefelé. utána nézek, van-e mag belőle, apám szerint bevált a növény. Ha gondolod, írj privát üzenetet, találtam e magot a kerjében.
ciao
2008. nov. 17. 10:46
6/8 kedvescimbora válasza:
Miért kell elűzni? Nekem hasznos segítőm. Amennyi kárt okoz, annál több hasznot hoz. Mivel a telkemen van kb 6 rókalyuk , bár a szomszédok szerint egyik borzlyuk, viszont mind lakott. A múlt héten a trágyarakásba görény költözött aminak kimondottan örülök mert látványosan kiírtotta a mezeipockokat.Ezek mellett az náhány család vakond igazán elfér. Ők is a természet gyermekei akárcsak mi. Hagyjátok őket békében túrni hisz az a dolguk.
Ha túr a vakond akkor azt jelenti hogy puha és jóminőségű föld van a kertben és tele van tápanyaggal. Láttam már napelemes vadriasztót amit körbetúrt. Sztem vakondháló az egyetlen hatékony dolog. Új kertet már nem igen építenek vakondháló nélkül.
2010. febr. 11. 09:54
8/8 anonim válasza:
Én is imádom a vakondokot, viszont ha valaki szép, egyenletes gyepet akar, nem igazán szép látvány, hogy sok fáradozása hiába ment.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!