Kezdőoldal » Otthon » Kert » Honnan lehet tudni egy (virág)...

Honnan lehet tudni egy (virág) földről, hogy az jó minőségű?

Figyelt kérdés

Vettem már olyan virágföldet, amiben nagyobb darab gyökerek és fadarabok voltak. Másikban barnás föld van, amire ha vizet öntök, kicsit habzik. Ilyenkor csalódott vagyok, kicsit átverve érzem magam.

Nem valami tudományos, de az egyenletes, sötét, fekete földet gondolom jónak valamiért.

Van a színénél valami jobb módszer, amivel meg lehet tippelni a minőségét?

2019. máj. 25. 09:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen virágföldet szeretnél, ami trágyás az barnásabb

Általános virágföld meg gyökeresebb lazább

Amiket vettél teljesen normális

2019. máj. 25. 11:17
 2/5 anonim ***** válasza:

Én is vettem olyant, amiben minden növényem kipusztult majdnem. De létezik olyan fekete cseles virágföld, ami centrifugált üledék, némi fekete színezékkel.

Vegyél normális, márkás általános virágföldet és hozzá marhatrágyát. Nekem ez a kombó jópár éve a legjobban bejött.

2019. máj. 25. 11:29
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippet!

A marhatrágyától nem lesz savas a föld? Azt csak bizonyos növények szeretik, amennyire én tudom...

2019. máj. 25. 14:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Ezt nem tudom, de minden szobanövényem és muskátli is ebbe van már vagy 3-4 éve és szépek. A kaktuszét szoktam mással keverni.
2019. máj. 25. 19:58
 5/5 anonim ***** válasza:

A zsákos marhatrágyák általában lúgos kémhatásúak:

[link]

Szóval, savanyú tőzeggel tudod helyre tenni, vagy a szükségesnél savanyúbb virágfölddel.

Sötét fekete virágföldet még nem láttam, ami jó lett volna. Illetve, a Florasca nem rossz tömörítő adaléknak, de önmagában rettenet lenne, mert csupa agyag. Én Florimo-hoz keverem, mert az meg nagyon laza, de amúgy általában jó (pedig kimondottan világos), legalábbis, nem találtam jobbat, a többi tesztelt kimondottan rossz volt. Néha ebben is vannak el nem korhadt ágdarabok, de hát úgyis át kell nézni a virágföldet, semelyikbe nem lehet csak úgy egyből beleültetni.

Amit bolthálózatok árulnak, és olcsó, azt ne vedd meg.

Ami drágább, és jól néz ki, nem sok ág van benne, olyanokat próbálgass.

Ja, még a Jó föld nevűt dicsérik egyesek, én még nem találkoztam vele.

2019. máj. 26. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!