Van jó minőségű univerzális tápoldat virágokra?
Van 5 szem növényem, amiből 1 orchidea. Tudom, hogy orchideáknak van külön orchidea tápoldat. Nincs olyan, amit az összesre tudnék használni? Vagy esetleg használhatom az orchideára valót a többi növényre?
(Orchidea, könnyezőpálma, karácsonyi kaktusz, klívia, ciklámen)
A Vitaflóra jó minőség, és van 1 dl-es kiszerelésű orchideatápjuk is, ennyit talán be tudsz vállalni.
Meg a többi növényednek is tudsz nekik valót venni.
Az általános azt jelenti, hogy semminek nem túl rossz, de a többségnek nem is túl jó.
A Compo tényleg jó német márka, de jó drága is.
Szerintem figyeld az NPK összetevőket, az már tud irányt mutatni. Nitrogén a zöldért, szárakért felelős főként, foszfor a virrágzásért, kálium a gyökérzetet segíti főként.
Persze mindegyik kel mindnehova, de ezek a fő felhasználási terüeltek.
A kaktusz kicsit kilóg a sorból, mrt oda kell a legkevesebb nitrogén, és a legtöbb kálium.
Szerintem a Vitaflóra tápoldat kö9rül keresgélj (linket már egy valaki tolt fentébb), vagy a Florimo-nak is vannak jó tápoldatai: [link]
Esetleg Oázis tápoldat, ha tudsz olyan helyre menni.
Üdv! Én vizsgálódom egy ideje ezen a területen. Lehetne ezt ragozni, a lényeg: Sok komolytalan, megreklámozott, nem sokra való termék van a piacon, kevés hatóanyaggal!!! Nézzünk ki 1-2 jó tápoldatot és maradjunk annál. Legyen benne mikroelem is. A zöld növénynek nitrogén túlsúlyos jobb, a virágzóaknak kálium túlsúlyos, hasonló nitrogén foszfor arányú. Márkák: szerintem jó középút a Vitaflóra. A régi Wuxal még mindig az egyik legjobb /lombra kifejezetten/ Az Auchan tápoldatai jók /nem a lájtos változata/. A Lidlös némelyikén idővel sókicsapódás van, de ár-érték arányban a legjobb. Ha nagy mennyiség kell akkor nagyon megéri a Ferticare, vagy Woldünger só fórmában.A NÉBIH-nek volt egy széleskörű terméktesztje, amiben meglepő eredmények is vannak / [link]
Ui.: szerintem hülyeség, hogy lerontja a növényt a nem speciálisan arra való tápoldat! Nincsenek óriási különbségek közöttük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!