Kezdőoldal » Otthon » Kert » Felásott terület “bezöldítése”?

Felásott terület “bezöldítése”?

Figyelt kérdés
Hirtelen felindulásból akartam a gyümölcsfák közé virágokat ültetni, de olyan hepe-hupás a terület, hogy inkább nem erőltetem. Fel ásni már felástam. Mennyi idő alatt lesz újból egységes zöld a terület Esetleg, ha a gyümölcsfák alatt lévő gázokat gyökerestül kitépem, s átültetem arra a részre?
2019. máj. 24. 01:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Gazokat átültetni?! :-D Dolgozd el a talajt a későbbi kaszálást megkönnyítendő és kis türelem, pár hét alatt kizöldül.
2019. máj. 24. 05:16
 2/7 anonim ***** válasza:

Gereblyézd el és a legolcsóbb (általános) fűmaggal vesd be. Auchanban, ilyen helyeken pár száz forint egy fél kilós csomag.

Meg lehet venni (főleg gazdaboltokban, kertészeti boltokban, Praktikerben) fehérhere (lóhere) magot, azzal is lehet vegyíteni, az nagyon jól fed.

[link]

[link]

2019. máj. 24. 08:20
 3/7 anonim ***** válasza:

A pionír gyomok miatt én is inkább vetnék oda, mert nem biztos, hogy az eredeti füves gyep megy magától vissza (ha az is volt előtte). A fehér here tényleg nagyon jó talajtakaró, bírja a szárazságot, mézel, nitrogénnel dúsít, évelő.

/Nálam a problémásabb bíborherével és baltacimmel van vetve a gyümölcsös, gyönyörűek virágzáskor, de magasra nőnek (gyephez), és nem olyan jó gyomelnyomók (főleg, hogy a bíborherének magról - is - kell magát fenntartani)./

2019. máj. 24. 20:47
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem gyep volt ott, sima gazos, de zöld volt. Gyümölcsös rész, így ott nem volt anno füvesítés. Csak így, hogy föl lett ásva nagyon csúnya.
2019. máj. 24. 21:19
 5/7 A kérdező kommentje:
Szóval nem baj, ha gyomosodik.
2019. máj. 24. 21:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor viszont nem is kell magot venned, a természet magától is gyorsan pótolja majd.
2019. máj. 25. 08:49
 7/7 A kérdező kommentje:
Biztos, ami biztos alapon szórtam el magot. Volt még itthon, igaz pár éves. Köszönöm a válaszokat!
2019. máj. 25. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!