Másfél hete kiültetett kenderpálma leveleinek a vége miért szárad?
Másfél hete ültettem ki egy kínai kenderpálmát. Akkor is volt pár helyen levélvég száradás, most több lett. Virágföldet tettem bele a gödörbe kiültetéskor.
Lehet, hogy kevés vizet kapott? Mert azóta alig volt eső, szinte semmi, száraz szél viszont minden nap fújt erősen!
Viszont a virága a másfél hét alatt már majdnem elő is jött, amikor kiültettem még szinte semmi nem volt!
Válaszokat köszönöm!
Képek:
Kedves első!
Tegnap óta esett már eső, remélem ez segít rajta, illetve majd több vizet adok neki, és vízzel is fogom kicsit permetezni a leveleit.
Ment a zöld kéz!
Beöntözted ültetéskor rendesen?
Ez szeptemberig még cserepes növénynek minősül, mert csak abban a kis földmennyiségben vannak a gyökerei (ill. később: ott lesz csak elegendő gyökere), ami föld a konténerében volt. (Remélem, nem bontottad szét.)
Ez a kevés föld gyorsan kiszárad, és gyakori öntözést igényel. Természetesen, ahogy az előző válaszban is írták, nem ész nélkül, mocsári növényként kell öntözni, csak amikor már a felszín száraz, és lentebb is alig nedves.
A gyökerek egy nagy gubancban voltak a konténerben. Ha ezeket szétbontod, akkor elveszítik a földhöz való kapcsolódásukat, és nem tudnak elegendő vizet felvenni egy darabig, kenderpálma esetén mondjuk 2-3 hétig.
Ilyet csinálni csak levéltelen állapotban szabad a növényeknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!