Kaptam több tő árvácskát (köztük miniárvácskát) ajándékba, de majd csak az ősz vége körül tudom balkonládákba ültetni, addig mit csináljak velük, hogy ne pusztuljanak el?
Szépek a virágok, de nincs már szabad balkonládám/cserepem az erkélyen.
Mit tegyek az ajándék virágokkal?
Ha rendszeresen öntözöm, és bennehagyom a kis kb. 10x10 cm-es "gyári" műanyag tartójukban, akkor kibírják késő őszig? (Ekkor szedném ki a többi, jelenleg még virágzó növényemet, amit hamarabb az új jövevények miatt még nem irtanék ki).
Egyelőre ilyen állapotban vannak az erkélyen, egy nagy, közös műanyag alátétben, hogy felfogja valami a vizet alattuk.
Vagy más ötlet esetleg?
Levihetném a garázsba is a virágokat, de ott viszonylag sötét (bár hűvösebb, most kb. 10-15 fok, fagymentes hely) van.
Előre is köszönöm!
Ha nem szabadban vannak, akkor elpusztulnak idővel.
10x10-esben kibírnák még egy darabig, de kétlem, hogy tényleg ilyen nagyban lennének. Ezeknél inkább 7x7 szokott lenni a méret.
Ha tényleg 10-es, akkor öntözés, tápoldatozás, és nem lesz semmi bajuk. Ha kisebb edény, akkor ültesd át őket nagyobb cserépbe erre az egy-másfél hónapra.
Köszi, tényleg 7x7 cm-es a cserép, akkor szerzek valamilyen olcsóbb cserepet, és átültetem.
És ha kb. 1,5-2 hónap múlva (majd látjuk az időjárást) balkonba (ez lenne a cél) teszem a nagyobb cserépből, akkor nem lesz baja az ismételt átültetéstől, nem gyökeresedik meg addig esetleg túlzottan?
Az lenne a cél, hogy az új cserepet is szépen teleszője gyökérrel, különben átültetésnél könnyen szétesik az egész, szaggatva a gyökérzetet.
(Átültetés előtt majd hagyd kicsit kiszáradni a földet, hogy már majdnem kókadjanak az árvácskák, akkor jobban egyben marad a föld, meg könnyebben ki is lehet ütni a cserépből.)
Köszönöm a tanácsokat. Nálam még jól néznek ki az egynyáriak, de lehet, én is kicsit előrébb hozom a kiszedésüket. Majd látjuk, pl. melegszik-e még az idő.
Az árvácskáknak viszont, gondolom, kell még valamennyi idő, hogy a javasolt módon meggyökeresedjenek, mielőtt a végső helyükre, a balkonba kerülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!