Kezdőoldal » Otthon » Kert » Nagyon késő palántát nevelni?

Nagyon késő palántát nevelni?

Figyelt kérdés
Időben elkezdtem még február végén magról palántát nevelni, csakhogy igen rossz minőségű virágföldbe raktam a magokat, s nem sok palántát tudtam megmenteni, s azok se fejlődtek rendesen ki, csak miután kiraktam a kinti földbe. Gondolom, ha a cserepekbe kerti föld került volna, egészségesebbek lettek volna a növendékek. Érdemes-e próbálkozni, vagy már inkább ne?
2019. máj. 3. 14:25
 1/6 A kérdező kommentje:
Nem írtam. Paprika, paradicsom.
2019. máj. 3. 14:29
 2/6 anonim ***** válasza:

Nagyon-nagyon késő van hozzá. Már a kerti helybe vetést is korábban kellett volna, de ott még érdemes nekifogni, ha ragaszkodsz bizonyos ritka, nem kapható fajtákhoz. Amúgy ha nem erről van szó, jobban jársz, ha a piacon veszel palántát, a szabadgyökerűek 50-60 Ft-ba kerülnek, a földlabdások 80-150-be.

Nem kerti föld kell a palántaneveléshez, hanem rendes virágföld. Az is lehet, hogy fűtött szobában próbálkoztál a palántákkal, azért nem sikerültek, erről nem írtál.

2019. máj. 4. 07:05
 3/6 A kérdező kommentje:
Akkor a kerti vetést megpróbálom, amit vettem magokat azokon május hónap van feltüntetve, igaz egy-két magon át van x-elve a kerti vetés, az marad valószínűleg jövőre, eláll végül is. Amúgy most az esőre kiraktam a virágföldes palántákat, s most mintha magukhoz tértek volna, kicsit mintha nőttek is volna. Próbaképp azért egy-két kerti földes cserépbe is palántáztam egy-kettőt, hátha. Max kidobom. Köszi a választ! :D Akkor kerti vetést azért megpróbálom ma mindenképp.
2019. máj. 4. 17:18
 4/6 A kérdező kommentje:
Viszont köszönöm a válaszod, az esetből a jövőre nézve tanultam.
2019. máj. 4. 19:40
 5/6 A kérdező kommentje:
Ja, s igen bent neveltem a lakásban, 19-20 fok volt végig, s most annyi.
2019. máj. 4. 19:40
 6/6 anonim ***** válasza:

Már egy hónapja ki kellett volna tenni a palántákat, ha nincs megfelelő, éjszaka hűvös benti helyed. (Nagyon hideg időben persze vissza, bentre.)

Tápoldatozni is kell, amint megjelennek a maradó levelek a sziklevelek után.

Kerti földben csak akkor fejlődnek szépen a palánták, ha a virágföld nagyon rossz. Nem szabad spórolni a föld árán, meg kell venni a jó minőséget, nem olyan sokkal drágább.

Ha nem 2018-as minősítésű magok, akkor mindenképpen próbálkozz a vetéssel, mert jövőre már vagy kikelnek, vagy nem, jövőre vegyél új magot.

2019. máj. 6. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!