A hengeres szanszeviériám nem megy semmire, mit csináljak vele?
Nyáron ha van lehetőséged tedd ki erkélyre, teraszra a napra, meg fog táltosodni, mert azt nagyon szereti.
A locsolást meg nagyon módjával, elég 2 hetente egy keveset. Az aljában ne álljon a víz, mert kirohad.
Én saját tapasztalatom írtam le, eddig nem olvastam utána, de most megtettem.
Nekem sárga szélű van, az sem ment egyről a kettőre aztán kitettem a teraszra. Kétségtelen, hogy a legégetőbb déli nap nem érte, de ezt leszámítva napon volt délelőtt és délután 3-tól. Még azon az első nyáron hozott 4 bütyköt, amiből eddig 4-4 levél lett, összesen 16.
És itt a link, ami ezt nagyjából alá is támasztja:
A szabadföldi ültetéshez nem tudok hozzászólni, mert azt még nem próbáltam, de a linken az egyik képen úgy vannak, bár üvegházban, ahol nem éri őket a hideg, mert arra kényes. És nyáron is tudnak kellemetlen hideg napok lenni, így azt mondanám, hogy maradj a cserépnél, azt ilyenkor tudod mozgatni.
A sárga szélű az teljesen más, az nő, bármit elkövet vele az ember.
A hengeres nálam se akar fejlődni. Megvan már vagy 5 éve, évente átültetem másfajta földbe, de csak 1-2 nyavalyás levelet hoz, és egy évig meg se moccan többet. Akár tápoldatozom, akár nem.
Egyes helyeken 7-ig írják, máshol meg azt, hogy 8-ig vagy 8,5-ig bírja a pH-t, úgyhogy a következő variáció a muskátliföld lesz, hátha attól majd megtáltosodik.
A kiültetést nem javaslom, mert meg fogja sínyleni a visszaültetést. Vagy egyenesen megég, amikor kiteszed. (Bár ez megoldható szoktatással.)
Valóban elkerülte a figyelmemet a "hengeres" kifejezés, de most ránéztem és gyakorlatilag ugyanaz a gondozása, mint a másik fajtának:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!