Kezdőoldal » Otthon » Kert » Magassági ágvágót, -melyiket?

Magassági ágvágót, -melyiket?

Figyelt kérdés

Kellene egy ágvágó.Benzinest nem tudnám kihasználni.

Az elektromos,és a magassági ágvágó olló között vacillálok. Akinek van,-megosztaná a tapasztalatait!

2019. ápr. 23. 15:57
 1/4 A kérdező kommentje:
2019. ápr. 23. 16:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Erre a célra a gardena tökéletes (de egy hagyományos áttételes zsinóros is megfelelő teleszkópos nyéllel) az elektromos ilyenre alkalmatlan. Több kárt csinál mint hasznot. Persze, ha a gömbakácot akarod csonkolni az is jó, de gyümölcsösbe nem való.
2019. ápr. 23. 16:14
 3/4 A kérdező kommentje:

Igazából a nagyszüleimnek szeretnék segíteni...

Tanyán élnek,körben van vagy 30 akácfa.

Minden évben fel szoktuk nyesni,hol én,hol apám. Nagy meló.

A hagyományos,zsinóros erre a célra nem jó,az csak 1~2 centis ágakat visz.

Van jópár öreg gyümölcsfa,alig lehet elérni a fölső vízhajtásokat,ill nehezen elérhető elszáradt ágakat ik kivágnánk.

Ezért hezitálok egy elektromoson. Van áramfejlesztő is,tehát egy 20 m-s hosszabbító elég lenne.

A csigás az milyen vastag ágat képes elvágni,ill.jól tudom,hogy száraz ágra nem jó?

2019. ápr. 23. 21:38
 4/4 anonim ***** válasza:

Típus függő. Az enyém (10 éves, de még bírja no-name) max 30 mm, de az már nekifeszülős, szárazat nem szereti.

Amire te szeretnéd arra én is olyat vennék.

Elektromost nem biztos, hogy vennék.

Elektromos magassági sövénynyíróm van azt kínszenvedés használni, nem vagyok nyüzüge, de bedurran a karom mikor használom (3,5m+ magas a sövény).

2019. ápr. 23. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!