Az aloe vera mennyire szárazságtűrő?
Van az irodámban egy kicsi aloe verám. 10 napig nem leszek bent (húsvét+hétvége+szabi) és simán előfordulhat hogy a kollégáim elfelejtik megöntözni.
Kibír 10 napot? Jelenleg nem "rendes" cserépben van, hanem egy kicsi kaspóban, majd később fogom tudni átültetni.
Én most hoztam fel teleltetés után a szuterénből az aloékat, amik egész télen nem voltak locsolva és még soha ilyen szépek nem voltak. Az aloé nem vízigényes, ahogy a többi pozsgás, vagy kaktusz sem.
Az a probléma a te aloédnál, hogy a kaspó nincs kilyukasztva és a víz nem tud belőle elfolyni. A pangó vizet meg nem bírja semmilyen növény és kirohad, tehát jobb, ha nem öntözi a kollégád!
Akkor viszont csipedem magam, és igyekszem elintézni hogy rendes cserepet kapjon.
(ma utazom el)
Hát ha 2 hétnél gyakrabban szoktad öntözni, akkor nagyon rosszul tartod.
Én nyáron 3-4 hetente szoktam, télen meg egyáltalán nem. De én rendesen teleltetem hideg helyen, mivel fűtött helyen télen tönkremegy, megnyúlik. Idén már 2 alkalommal öntöztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!