Kezdőoldal » Otthon » Kert » Honnan lehetne pirrolizidin...

Honnan lehetne pirrolizidin mentes nadálytő vagy borágó magokat szerezni? :D

Figyelt kérdés

#nadálytő #borágó
2019. ápr. 11. 00:54
 1/6 A kérdező kommentje:
Kicsit mélyebben beleástam magam a témába. A Merck forgalmas PA mentes nadálytő krémet Kytta márkanév alatt: [link] Elvileg a Flexagil nálunk ugyanaz. Tehát biztonságosabb megvenni a boltban, mint házilag kikeverni nadálytő gyökérből.
2019. ápr. 11. 01:28
 2/6 A kérdező kommentje:
A másik alernatíva a borágó mag olaj, ami hasonló vegyületeket tartalmaz, gyakorlatilag PA mentes, és maga a növény is egy családban van a nadálytővel. [link]
2019. ápr. 11. 01:47
 3/6 anonim ***** válasza:
72%

Minek neked P. mentes nadálytő.

Azt írják, hogy belsőleg nem lehet használni, de külsőleg igen.

2019. ápr. 11. 09:35
 4/6 A kérdező kommentje:
PA mentesen lehetne, csak azért nem használják, mert félnek, hogy maradt benne valamennyi. Izületi gyulladásra amúgy. Lehet kapni borágó mag olajat, az is nagyjából PA mentes, úgyhogy az lesz inkább helyette.
2019. ápr. 12. 01:05
 5/6 anonim ***** válasza:

És akkor ízületi gyulladásra eszed a borágó mag olajat?

(mondjuk én nem is értem, hogy bőrön keresztül hogy tud felszívódni értékelhető mennyiségű hasznos anyag az ízületek gyógyítására)

2019. ápr. 12. 01:46
 6/6 A kérdező kommentje:
A zsírban oldódó dolgok fel tudnak szívódni. A vízben oldódóak annyira nem. Azért nincs értelme pl zselatinnal kenegetni magad, ahogy sokan ajánlják.
2019. ápr. 13. 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!