Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szőlőoltványokat szeretnék...

Tothrichard1 kérdése:

Szőlőoltványokat szeretnék majd telepíteni, én szeretném oltani is őket. Honnan tudnék megfelelő alanyokat szerezni?

Figyelt kérdés
Azt mondják vad alanyra szokás oltani, hol tudnék szerezni, és pontosan mikre kell figyelni? Köszönöm.

#borászat #oltvány #szőlőtermesztés #szőlőoltás #vadalany #szőlőtelepítés #szölészet
2018. máj. 12. 23:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Először a talajodat kell tudnod pontosan, hogy milyen, a többi utána jön.
2018. máj. 13. 05:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Vadalanyt sehol nem árulnak 10-es tételben. 1000 alatt nem fognak veled foglalkozni.

Érdeklődj a környékeden, hátha tud valaki valami okosat javasolni. Esetleg van is alanytelep arrafelé.

Kicsi tételben még inkább beszerezhető, mert néha ki szokott hajtani az oltvány alulról, főleg elfagyások után. Vagy ha kivágnak valahol egy szőlőterületet, és nem szántják fel egy évig, ott főleg sok kihajt.

Régen angolnyelves párosítással oltottak, de manapság már omega ollóval így hobbiszinten. (A profik meg ugyanilyen elven működő géppel.)

A jó minőségű ollók nagyon drágák. Az olcsók meg gyakran pontatlanok.

De sima ékoltással is elég jó eredményt ad a szőlő, én így oltottam pár tucat tőkémet.

2018. máj. 13. 06:14
 3/4 A kérdező kommentje:
A szőlő egy domboldalban van, a föld kissé löszös.
2018. máj. 13. 20:02
 4/4 anonim ***** válasza:
Miértnem kész oltványt veszel, olyan fajtát amilyet szeretnél? Azokból lehet kisebb tételben is vásárolmi és nem kell neked szenvedni az oltogatással. Önmagában a telepítéssel is van bőven munka azért.
2018. aug. 1. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!