Milyen szivattyút érdemes venni fúrtkúthoz?
Van egy 10 méteres 110es kút:
1 számít-e az emelőmagasságnál hogy 50m-el arrébb kell vinni a vizet?
2 milyen vízhozamú kell legyen, hogy egy nagyobb kerti locsolót kényelmesen kiszolgáljon?
3 fentiek alapján mekkora névleges teljesítményű szivattyú tudná teljesíteni ezeket?
4 kinek milyen márka, típus vált be?
Köszönöm a válaszokat
pedrollo 4blockm 2/10
10 év alatt rá fogsz költeni ugyan ennyit a kínai hulladékokra is és azok mindig akkor fognak beszrni amikor a legjobban kéne a víz.
Kb 8-9 méterről tudjàk felszívni a vizet. Vízszintesen bármilyen messze eltudják nyomni.
Nekem Einhell BG WW 636 van és jó.
Vannak vállalkozók akik szivattyukat javítanak,garanciálisakat is .Ök forgalmaznak is .
Na itt kell érdeklődni,netán vásárolni is.
Biztos hogy azt kapod,amire szűkséged van.El lát tanácsokkal is .
Nekem 64 m es fúrt kutam van .1995 ben lett a Bosch szivattyú leengedve,azóta is üzemel .
Vibrálós szivattyut semmilyen kútba letenni nem szabad .
Ami fontos,tudni kell mekkora a kút kapacitása .
A túl szivatások a kút halálához vezetnek .
A felszivott víz kerti zöldségfélék öntözésere közvetlenül nem alkalmas.Ahhoz túl hideg ez a víz .
Jah,a mondás ide is érvényes,a jót meg kell fizetni !
2 rossz árán lehet venni nagyon jót is .
Köszönöm a válaszokat.
A kút hideg vizes locsoláshoz annyit hozzáfűznék annyit, hogy nálunk akkor hidegtűrő növényeink vannak mert 30 éve kútvízzel locsolunk.
Jobb a növényeknek az állottvíz.
Célszerű egy IBC tartályba felnyomni, s ott megmelegedik.
"Öntözni csak reggel, vagy este szabad. "
Miért is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!