Mi lehet a baja a növényemnek?
Figyelt kérdés
Van egy pozsgás növényem ami a képen látható amit feltettem:
Sajnos nem vagyok pontosan tisztában azzal, hogy milyen növény lehet, de első keresésre a sedum rubrotincum hasonlít rá a legjobban. Sajnos nem találtam seholsem, hogy hogy kellene gondozni, így úgy kezeltem mint a legtöbb pozsgást és ritkán öntöztem meg. Viszont észrevettem, hogy elkezdte potyogtatni a leveleit és nem tudom mi lehet a baja, nem tűnik úgy, hogy elszáradna, csak leesik a levele. Nem piszkálom szóval még az sem lehet, hogy véletlenül letöröm vagy valami. Tud valaki segíteni?
2019. márc. 26. 09:55
1/5 anonim válasza:
Az alsó levelek lepotyogása feltehetően normál élettani jelenség, hiszen így szaporodik vegetatív úton is.
2/5 A kérdező kommentje:
Azt még nem figyeltem meg honnan esnek le a levelei, majd megnézem jobban. Akkor ha alulról esik le akkor azzal ne foglalkozzak, ettől még érezheti jól magát a növény?
2019. márc. 26. 12:24
3/5 anonim válasza:
Nem lehet, hogy melegen tartottad egy kissé? Megnyúltnak tűnik. A meleg + fényhiány is okozhat levélhullást, bár ez nem tűnik nagyon kopasznak.
4/5 A kérdező kommentje:
Mikor hazahoztuk a növénykét akkor már ilyen kis nyurga volt, nálunk általában hideg van a lakásban, földszinti lakás, rossz nyílászárók, szóval átlagosan 20 fok körül szokott lenni, fűtéssel max 22. Megnézegettem jobban a növényt az apróbb hajtásai nem a fő tőről vannak, úgyhogy tényleg lehet, hogy így szaporodik. Mindenesetre azért odafigyelek rá.
2019. márc. 27. 09:29
5/5 anonim válasza:
20-22 fok lakásban elég sok, 15 alatt kellene ezt teleltetni. Esetleg közvetlenül ablakban kibírja úgy-ahogy a szobát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!