A CSICSÓKA ehető akkor is, amikor már kezd csírázni? . Vagy úgy van, mint a krumplinál, hogy a csíra körül mérgező?
Figyelt kérdés
Felszednék a kertből cscsókát, de nem tudom, ilyenkor szabad-e megenni?#csírázó-csicsóka
2019. márc. 19. 08:17
1/4 Bubuka508 válasza:
Nyugodtan eheted, annak nem mérgező a csírája, a csicsóka a napraforgóval közelebbi rokonságban van, mint a krumplival. Sőt éppen ilyenkor, kora tavasszal, vagy késő ősszel lehet szedni, mert máskor a gumói mélyebben lehúzódnak a talajba. De lehet sütve is enni, úgy is jó, csak akkor olajos lesz a külseje.
2/4 anonim válasza:
Azért vigyázz a csicsókával. Nálam elfogyasztás után 4-8 órával iszonyú hasmenést okoz (több alkalommal egyértelműen megerősítést nyert).
3/4 Bubuka508 válasza:
Elképzelhető, hogy van, aki érzékeny rá, embere válogatja. Nálam soha nem okozott gondot, rendszeresen szoktam enni, a kertünkben van. De próba nélkül nem derül ki. Mindenesetre a héja és a csírája nem mérgező, mint a krumplinak.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megerősítéseket, - nekem nagyon jót tesz, évek óta van a kertünkben. Ilyenkor tél végén már kell egy kis plusz energia ((és vitamin)
2019. márc. 20. 08:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!