Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kúthoz érdemes kútaknát...

Kúthoz érdemes kútaknát csináltatni?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Van egy fúrt kutunk. Kb. 50 méteres. A nyugalmi vízszint olyan 6,5 méteren van, az üzemit nem tudom. Locsolásra kellene, illetve max. a földfelszín felé 1,5 méterre felnyomni.

Megpróbáltam rátenni egy 90 liter/perces szivattyút. Percenként kb. 20 litert tudott produkálni.

Mi lenne a helyzet, ha a szivattyúnak csinálnék egy 1 - 1,2 méter mély aknát, és onnan kellene felnyomnia a vizet?

Igaz, hogy a vízszinthez közelebb kerülne, de magasabbra kellene felküldenie a vizet. Nőne, és ha igen, vajon mennyivel a vízhozam?

2019. márc. 12. 23:26
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Gyerekek! Akkor pedig úgy látszik, vannak csodák!

Az említett 90lit/perces szivattyúval a 20 literes vízhozamot szépen hozta fél napon keresztül folyamatosan. A feljött vizet - labor híján - csak érzékszervileg tudtam megvizsgálni, és úgy bizony kristálytiszta. Meg is kóstoltam, jobb mint a csapvíz.

50 méterről persze, hogy nem lehet felszívni a vizet. Ezért említettem, hogy 6,5 méteren van benne a nyugalmi vízszint.

Az említett 40-es csőben van egy 9 méteres KPE cső, az alján pedig lábszelep. Ez a KPE cső van a szivattyúra rákötve, és úgy szívja a vizet.

2019. márc. 16. 00:43
 12/12 anonim ***** válasza:
Tuti,hogy az a kút nem olyan kút ahogy leírtad,de te tudod,nekem aztán ,fakarikaislehetazakútfúrtjuk.
2019. máj. 15. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!