Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kúthoz érdemes kútaknát...

Kúthoz érdemes kútaknát csináltatni?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Van egy fúrt kutunk. Kb. 50 méteres. A nyugalmi vízszint olyan 6,5 méteren van, az üzemit nem tudom. Locsolásra kellene, illetve max. a földfelszín felé 1,5 méterre felnyomni.

Megpróbáltam rátenni egy 90 liter/perces szivattyút. Percenként kb. 20 litert tudott produkálni.

Mi lenne a helyzet, ha a szivattyúnak csinálnék egy 1 - 1,2 méter mély aknát, és onnan kellene felnyomnia a vizet?

Igaz, hogy a vízszinthez közelebb kerülne, de magasabbra kellene felküldenie a vizet. Nőne, és ha igen, vajon mennyivel a vízhozam?

2019. márc. 12. 23:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Semmit nem érnél el vele gyakorlatilag. Kell egy komolyabb szivattyú.
2019. márc. 13. 05:22
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem odavaló szivattyút tettél oda.
2019. márc. 13. 10:43
 3/12 anonim ***** válasza:
Vegyél egy mélykúti csőszivattyút.
2019. márc. 13. 15:10
 4/12 anonim ***** válasza:
:) Igen, ahogy mások is írják, plusz akár egy házi vízmű sem árt.
2019. márc. 13. 18:55
 5/12 A kérdező kommentje:

Csőszivattyú nem nyert a kút 4 cm-es csőből van :(

Milyen más szivattyút ajánlanátok?

2019. márc. 14. 00:28
 6/12 anonim ***** válasza:
50m,4cm átmérővel? ez miféle kút?
2019. márc. 14. 19:05
 7/12 A kérdező kommentje:
Ilyen-féle.
2019. márc. 14. 22:58
 8/12 A kérdező kommentje:

Ezt találtam a neten, valami ilyen lehet:

"Az alföldön vannak a műanyagcsöves ( pisztolyfúrós ) kútfúrók . Egy Thomos szivattyúval ( öblítéssel ) egy vászontartályban lévő vízzel fúrják a kutat . ( Klasszikus rotary fúrás ) Amikor kifúrták az egész műanyagcső rakatot kihúzzák , lekapcsolják a "fúrót" ( egy 3 élű lemezből kialakított véső ) Majd egy szűrözött szakasszal látják el a csövet és visszadugják."

2019. márc. 14. 23:22
 9/12 anonim ***** válasza:

Ezt 63-as csővel szokták, és legfeljebb tizen-pár m-ig mennek le.

Valami itt nem stimmel. Nagyjából lehetetlen 50 m-ről vizet felszívni. Ilyen mélységről felnyomni lehet.

2019. márc. 15. 05:21
 10/12 anonim ***** válasza:
Láttam már ilyen csodát én is, hogy 40-es cső van lefúrva, "élőben" még nem, csak YT-on, szóval nem teljességgel lehetetlen. Lefúrni igen, így szokták, ahogy a kérdező leírta. Meg kellene próbálni egy nagyobb szivattyúval megszívni, de hogy hamar el fog fogyni a víz, az szinte biztos. Ezeket házilag fúrják és kiskertek öntözésére maximum, norton kút elvén működő "kézi emelésre" 2-3 vödör víz felpumpálására! Nem nevezném kútnak...
2019. márc. 15. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!