Kúthoz érdemes kútaknát csináltatni?
Sziasztok.
Van egy fúrt kutunk. Kb. 50 méteres. A nyugalmi vízszint olyan 6,5 méteren van, az üzemit nem tudom. Locsolásra kellene, illetve max. a földfelszín felé 1,5 méterre felnyomni.
Megpróbáltam rátenni egy 90 liter/perces szivattyút. Percenként kb. 20 litert tudott produkálni.
Mi lenne a helyzet, ha a szivattyúnak csinálnék egy 1 - 1,2 méter mély aknát, és onnan kellene felnyomnia a vizet?
Igaz, hogy a vízszinthez közelebb kerülne, de magasabbra kellene felküldenie a vizet. Nőne, és ha igen, vajon mennyivel a vízhozam?
Csőszivattyú nem nyert a kút 4 cm-es csőből van :(
Milyen más szivattyút ajánlanátok?
Ezt találtam a neten, valami ilyen lehet:
"Az alföldön vannak a műanyagcsöves ( pisztolyfúrós ) kútfúrók . Egy Thomos szivattyúval ( öblítéssel ) egy vászontartályban lévő vízzel fúrják a kutat . ( Klasszikus rotary fúrás ) Amikor kifúrták az egész műanyagcső rakatot kihúzzák , lekapcsolják a "fúrót" ( egy 3 élű lemezből kialakított véső ) Majd egy szűrözött szakasszal látják el a csövet és visszadugják."
Ezt 63-as csővel szokták, és legfeljebb tizen-pár m-ig mennek le.
Valami itt nem stimmel. Nagyjából lehetetlen 50 m-ről vizet felszívni. Ilyen mélységről felnyomni lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!