A rózsabokrokat mikor kell megkezdeni?
Figyelt kérdés
Már nagyon hajtanak.2019. márc. 5. 12:06
1/10 A kérdező kommentje:
Mikor kell metszeni a rózsákat?
2019. márc. 5. 12:11
2/10 anonim válasza:
Milyen rózsa? Csipkebogyó? Vagy más?
3/10 A kérdező kommentje:
Tearózsák 🌹
2019. márc. 5. 12:29
4/10 anonim válasza:
Már egy hónapja lehet metszeni. Amikor már hajtani kezdenek, akkor tudod, hogy mi élte túl a telet, és neki lehet fogni a metszésnek. Ami február elejéig-közepéig nem fagyot el, és nincs hideg idő, akkor az már később se fagy el.
5/10 anonim válasza:
Akár holnaptól is ,ha van rá időd .
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2019. márc. 6. 07:45
7/10 anonim válasza:
Azt mondják az Öregek, hogy akkor kell metszeni a rózsát, amikor virágzik az aranyvesszö.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm #7., Így könnyen megjegyzem. Pont tegnap néztem, milyen szépen sárgulnak az aranyvesszőn a rügyek, pár nap és kinyílik.
2019. márc. 7. 08:22
9/10 anonim válasza:
Újra én... Szóval igen, az aranyvessző dolgot hallottam Bálint gazdától, De ami azt illeti, a saját tapasztalataim alapján. 1-2 héttel az az aranyvessző virágzás előtt már lehet. Szóval már most simán... Felénk legalábbis szintén elkezdtek nagyon rügyezni, jól látszik mi élte túl tavaly óta, És nem jeleznek mostanság előre nagy fagyot, szóval szerintem hajrá!
10/10 anonim válasza:
Ezt ne jegyezd meg az aranyvesszővel, nincs köze az igazsághoz. Mire az aranyvessző kinyílik, a rózsának már legalább 2 centis hajtása lesz. Túl fogja élni nyilván, 10 centis hajtások idején is meg lehet akár metszeni, de nem tesz neki jót.
Február közepén nyugodtan lehet metszeni, ahogy írtam. Hosszú, elhúzódó tél esetén is lehet március elején, ha nincsenek már nagy hidegek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!