Kezdőoldal » Otthon » Kert » Gyümölcstermesztés megéri?

Gyümölcstermesztés megéri?

Figyelt kérdés
Mostanság sokszor jut eszembe hogy ez nekem remek munka lenne!Kell hozzá kertész vagy valami ilyesmi végzettség vagy elég az őstermelőit kiváltani?Szeretnék ezek közül egyet vagy max kettőt :eper,áfonya,málna,szeder,körte
2019. febr. 17. 11:49
 1/4 anonim ***** válasza:
87%
Csak kifejezetten nagyban éri meg, amikor már az ember csak abból él meg, csakhogy ez rengeteg munkával és tőkebefektetéssel is jár (hogy az egyéb gazdasági szempontokról ne is beszéljünk).
2019. febr. 17. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

Mégis mid van az ötleteden kívül??

Van szakértelmed, üvegházad, fóliasátrad, öntöző rendszered, néhány holdas telked és néhány tízmillió Ft-od a kezdéshez?

(Gondolom, hogy meg vannak a kapcsolataid a majdani értékesítéshez is.)

2019. febr. 17. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
93%

Az őstermelői elég. Tipikusan őstermelőknek való a bogyós termesztés. Nagy a munkaigénye. Egy kapálógéppel, meg egy permetezővel már is kimaxoltad a gépesítést.

Érdemes piacra vinni. Sok bogyós 3000Ft feletti kilónkénti áron adható el.

Leadásra nem buli termelni.

Olyan ültetvényt tervezz és olyan fajtákkal amik egymásután érve folyamatosan teremnek. Így nem rokkan bele a család.

Gondolnod kell a megmaradt illetve nem "piacos" termény feldolgozására.

Gondolok itt befőtt, lekvár, szörp, pálinka, gyümölcsborok, aszalványokra.

Érdemes rágyúrni a feldolgozása, mert nagyobb haszon van rajta mint a friss portékán.

2019. febr. 17. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom, nem főállásban akarod, hogy 3 hét eperszedéssel letudd az évet. Egyedül nem fogsz tudni 2 hektárt leszüretelni. Erre fizikailag nem alkalmas az ember, akkor sem, ha napi 25 órában szedi az epret.

Mindenképpen megéri, kicsiben és nagyban is, de mellékállásban, őstermelőként, piacon csak nagyon kis mennyiséget tudsz eladni, pár rekesszel, jó esetben. És ehhez pl. eper esetén érésidőben minden délelőtt ott kell ülni a piacon, mert amit leszedtél, az 2 nap múlva már legfeljebb töredékáron kel el. De a többi szezongyümölcsnél is ez a helyzet.

Zöldségesek többsége nem vásárol helyi termelőtől.

Nagybanira tudod hordani, ha sok van, vagy keresni olyant, aki továbbértékesíti. Persze, ez veszteség.

A legnehezebb dolog mindenképpen az eladás.

Aki ebből él, és nem nagybanira hordja, hanem maga kilózza a piacon, az rengetegféle gyümölccsel foglalkozik, és sok dologból ad el kis mennyiséget. Úgy termel, hogy pl. őszibarackból június elejétől október elejéig folyamatosan érjen egy vagy inkább több fajta.

2019. febr. 18. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!