Ti mit csinálnátok kb 70-80 db szilvafával?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
HA kitalálnád, hogy mi a módja, akkor nem. De HA ki lehetne találni, akkor már más is kitalálta volna.
Hogy gondolnád a szilvalé kinyerését? Sorra odajárulnának a vevők érésidőben az edénykéjükkel? Ez nem így működik.
Budapesten vagy más nagyvárosban talán lenne elég érdeklődő, kisvárosban nem. De nagyvárosban meg honnan tudnák meg, hogy mikor érik a szilvád, mikor lehet menni?
A biotermelésről meg, azt hiszem, nagyon keveset tudsz. Az nem arról szól, hogy nem védekeznek semmi ellen, hanem arról, hogy háromszor annyit permeteznek, csak kevésbé hatékony, biotermelésben is használható szerekkel.
A terület megtisztítása nem lehet olyan hatalmas munka, amit ne tudnál megcsinálni virágzásig, ha rászánod az időt.
A bozótok (pl. elvadult myrabolan alany) végleges kiirtása valószínűleg csak totális gyomirtóval (glifozáttal) fog menni, esetleg markolóval átdolgozva fél méter mélyen, kiszedve a gyökereket. Ha csak levágod földszinten, akkor jövő ilyenkorra 2 méteres bozót lesz megint, amennyiben nem használsz gyomirtót.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
11 te aztán belevágtál :D
Arra gondoltam, ha kitalálom, hogyan tároljam. Pl van ilyen kupak-rányomó szerketetem, aminek nem tudom mi a neve, és vehetnék üvegeket, vagy olyan, mint az a kartondobozos 5 literes tartály, ami a boltokba van. Lehet nem fogalmaztam világosan. Továbbá azzal sem vagyok tisztában, hogy mennyire lenne tartósítva, de ha abból indulok ki, hogy lekvárt is csinálunk rendszeresen, semmi hozzáadott alapanyag nincs benne, és eddig mind elállt, akkor gondolom hasonló módszerrel ez is működne. Ezekre gondoltam kitalálás alatt.
Hogy honnan veszed mennyit tudok a bio termelésről, azt nem tudom miből szűrted le, semmi nem utal rá a leírtakban.
Arra sem panaszkodtam, hogy sok munka a megtisztítás.
Van némi jártasságam a erdészeti munkában is, igaz az nem gyümölcs, de gyökér téren azok a fák is hasonló tulajdonságokkal bírtak.
Értékelem a jószándékot, hogy mindenre felhívtad a figyelmem, csak itt a kérdés a szilva legpraktikusabb felhasználásáról szól, meg hogy megéri e, vagy jobb lenne új fákat telepíteni.
12 javíts ki a neved, el lett írva :)
Vagy lehet, hogy nem ugyanarról beszélünk
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!