Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen évelő, virágzó növények...

Milyen évelő, virágzó növényeket javasolnátok a kiskertembe?

Figyelt kérdés

A gondom lényege, hogy a tulipán, nárcisz, jácint korán elvirágzik. Ezek vannak most, ágyásszegéllyel lesznek körbevéve amolyan mini-ágyások). De ilyenkor már a zöldjük sem látszik. Teljesen kopár a kert.

Arra gondoltam, hogy össze kellene ezeket ültetni más virágzókkal, amik legfeljebb tulipán méretűre nőnek.

És EBBEN kérném a segítségeteket, hogy milyen évelők vannak, amiket nem kell ősszel kiszedni, de egész nyáron van virág a kertben.

Már van liliom, írisz, yucca, rózsa, plusz levendula, rozmaring és oregánó. Ezek a magasabb növények, de telepítettem talajtakarót örökzöldet, nagyimnál nem nő alatta a gaz.

Ház és kerítés közti klasszikus kiskertről van szó, délkeleti fekvéssel. Reggeltől késő délutánig éri a nap.

Köszönöm előre is a segítséget.

2010. júl. 1. 07:38
 1/2 hell-ikon ***** válasza:

Ami most így hirtelen eszembe jut, az valójában egynyáriként termesztett növény, de védett területen (értsd: nem fagyzugos) felszedés nélkül is áttelelhet, ez pedig az oroszlánszáj.

Menta, ha nem tűzi nagyon a nap, van ami árnyékoljon rá egy picit, az is bírni fogja. (és mindig lesz friss mentád teába, limonádéba, vagy szúnyogrisztásra:))

Egyébként, kb. én is azokat ajánlottam volna amiket felsoroltál.

2010. júl. 5. 11:39
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, az oroszlánszájat nem ismerem, utánanézek.
2010. júl. 5. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!